MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sončki

Vzgojiteljica: Suzana Trivič     soncki
Pom. vzgojiteljice: Saša Mele (nadomešča Maruša Cerar)
Starost otrok:  2-6 let
Število otrok:  19

DOBRO JUTRO TEBI,

DOBRO JUTRO VAM, DOBRO JUTRO VSEM,

KI PRIHAJATE K NAM.

Srečno in uspešno v novo šolsko leto!

Suzana Trivič in Maruša Cerar.

 Natisni E-naslov

Sončki - februar

TAKO GRE TO PRI NAS

Vreme nam je bilo naklonjeno zato smo si dopoldneve popestrili z vsakodnevnim bivanjem v naravi. Gibanje na svežem zraku je del našega vsakdana, saj na ta način skrbimo za krepitev in ohranjanje svojega zdravja. Ker smo zelo vedoželjni smo spoznavali okolje, ter vremenske pojave. Ogledali smo si tudi zaledeneli ribnik, ter se pogovorili o nevarnostih gibanja ob njem. Na poti smo spremljali in opazovali prometne situacije, ter pridobivali ustrezna znanja in veščine o varnem ravnanju v prometu. Radi smo obiskovali tudi naše vrtčevsko igrišče, kjer smo se vsi skupaj zabavali ob prostih igrah.

Ob praznovanju kulturnega dne smo se seznanili z življenjem pesnika Franceta Prešerna, ter nekaterimi njegovimi literarnimi deli. Podrobneje smo spoznali pesem (balado) Povodni mož, ki so jo spremljale zanimive ilustracije. Seznanili smo se z običajem ob praznovanju Valentinovega, ter v okviru »Sončkove ustvarjalnice« sodelovali pri pripravi valentinove voščilnice.

Na prav poseben dan, nas je s svojim obiskom razveselil g. župan. V družbi ostalih vrtčevskih otrok (2. star. obd.) smo prisluhnili njegovi šaljivi zgodbi o Čuriju Muriju. S svojim zanimivim pripovedovanjem nas je pošteno nasmejal. Ogledali smo si tudi predstavo o Piki Nogavički, v izvedbi šolskih otrok. Izredno dobra »igralska zasedba« v kateri je največji vtis naredila navihana deklica Pika Nogavička, nas je prav prijetno zabavala. Uprizorjeno predstavo smo nagradili z gromoglasnim aplavzom.

Ker radi ustvarjamo nove in zanimive stvari, smo poleg obstoječih igralnih kotičkov v igralnici uredili novega, »Dom in družina«. V njem smo se zelo rad igrali, ter si razne šaljive prigode pripovedovali. Prepevali smo znane otroške pesmi, ter se seznanili z novo izštevanko, s katero smo utrjevali barve.


Mesec smo zaključili z obiskom 1. razreda, ki ga obiskujejo naši stari prijatelji (lanskoletni otroci). Ob prihodu nas je prijazno sprejela učiteljica Barbara, ter nas povabila k učni uri. Sledili smo temi, ter aktivno sodelovali pri pouku z ostalimi učenci. Učiteljica je otroke pohvalila za njihovo znanje/sodelovanje, ter nas povabila, da se še kdaj oglasimo. Lepo in zares zelo zanimivo je bilo.

Prijazno vas pozdravljamo, »Sončki« z Marušo in Suzano!

Prispevek napisala: Suzana Trivič

 20190207 101020

 20190214 104453

 

Sončki - januar

ZZZZZZZZZZIMA

Vstopili smo v novo koledarsko leto. V naši skupini smo ga pričeli slavnostno, s praznovanjem rojstnega dne našega vrtčevskega prijatelja. Na plesni zabavi smo urili svoje plesne korake, ter prepevali otroške pesmi. Radi smo likovno ustvarjali, ter se družili s prijatelji iz oddelka »Medvedki«. Seznanili smo se s pesmico Mojce Robič - Delamo snežaka, ter se zabavali ob skupnem »učenju« plesne koreografije. Vsakodnevno smo se gibali na svežem zraku, saj so nas snežinke, ki so padale z neba vedno znova zvabile na prosto. Navdušeni smo se sprehajali po zasneženi okolici, ter snežne razmere s pridom izkoristili za zimske igre na snegu. Kepanje je bilo zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih iger, prava zimska zabava, ki nas je vse pošteno nasmejala. Na šolskem igrišču smo prosto tekali po zasneženih predelih, ter se prijetno utrujeni vračali v naš vrtec, kjer smo skupna druženja nadaljevali ob igrah po igralnih kotičkih. Simbolna (domišljijska) igra je bila prevladujoča igra. Manipuliranje z raznovrstnimi predmeti nas je vodilo k igranju različnih vlog, ter oblikovanju in zamišljanju raznovrstnih igralnih scenarijev, ob katerih je do izraza prišla tudi naša ustvarjalnost. V upanju na novo snežno pošiljko, vas do naslednjič vse skupaj prav lepo pozdravljamo.

»Sončki« s Suzano in Marušo

Prispevek napisala Suzana Trivič

 

Sončki - december

Dragi starši,

če je sreča kapljica vode, če je zdravje žarek sonca in če je ljubezen čudovit svet, vam želimo vsega za cel planet! LEPE PRAZNIKE IN SREČNO 2019! »Sončki« s Suzano in Marušo

Misel napisala: Suzana Trivič

 

 

Sončki - november

NOVEMBRSKE DOGODIVŠČINE

V mesecu novembru smo počeli veliko zabavnih in zanimiv stvari! Hladna, meglena jutra smo si najraje popestrili s prebiranjem knjig različnih vsebin, ter pripovedovanjem otroških pravljic. Svojim otrokom so doma pravljice prebirali tudi njihovi starši, le te pa so mali nadobudneži predstavili ostalim vrtčevskim prijateljem, ter s svojim pripovedovanjem obogatili naš vrtčevski vsakdan. Skupaj smo se odpravljali tja, kjer so pravljice doma, v knjižnico Daneta Zajca. Prijazna knjižničarka nas je popeljala po prostoru, nam prebrala zanimive pravljice, ter nas povabila k ogledu knjig, razvrščenih po knjižnih policah. Igrali smo se z zanimivimi igračami, ter si tako popestrili že tako prijetne dopoldneve. Pogledali smo si predstavo Diči diča, ter doživeto spremljali besedilo in uprizoritev prikupne lutkovne predstave.

Veliko časa smo namenili pogovoru o pomenu lokalno pridelani hrani, ter izvedbi tematskih delavnic. Izdelali smo ekološko smrečico s katero smo se predstavili na nagradnem natečaju Deluj EKO – ohrani čebelo in smreko, ter se priključili osrednjemu dogajanju, tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, katerega glavni namen je spodbujanje otrok k uživanju domače, lokalno pridelane hrane. Sredi meseca nas je z obiskom presenetil čebelar, ter nas s svojim prihodom razveselil in veliko novega naučil.

Zelo radi smo se gibali na prostem, ter se zabavali ob preprostih gibalnih igrah. Na prav poseben dan smo obiskali gasilski dom Moravče, kjer so nam prijazni gasilci zaželeli dobrodošlico, ter nas seznanili s svojim poklicem in varnim vedenjem ob požarnih nezgodah. Razkazali so nam svoje prostore in vozila, ter nas povabili k »špricanju« z ročno brizgalko. Za vse nas je bil to lep dogodek, ki nas je spremljal še kar nekaj časa.

Ob izteku meseca so nas presenetili navihani palčki, ki so veselo hiteli po vrtcu. Za seboj so puščali sledi, skrita pisma, ki so v nas vzbujala radovednost. Naznanili so zimo in ko smo pogledali skozi okno smo res opazili, da počasi zima bo prišla, saj je sneg letel z neba.Na zasneženo jutro smo se odpravili na igrišče, kjer smo si privoščili igrarije na snegu. Opazovali smo snežinke, jih lovili, se kepali, tekali in spuščali po zasneženem gričku, vse dokler se nismo utrudili. Bilo je veliko smeha in zabave.

Počasi smo začeli z odštevanjem dni do praznovanja novega leta. V ta namen smo izdelali adventni koledar in zimsko dekoracijo s katero smo okrasili našo igralnico. Z zimskimi motivi je naša soba postala še lepša in prijetnejša. Veselo naprej hitimo in se prihajajočih praznikov veselimo.

»Sončki« s Suzano in Marušo vam želimo prijetne decembrske dni, polne lepih in zanimivih doživetij!

Prispevek napisala Suzana Trivič   

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.