01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Majhno imam glavo,
lase in obraz.
Vrat in ušesa,
glejte to sem jaz!
Zadaj imam hrbet,
spredaj srce,
zgoraj imam roke
in spodaj noge.
(To sem jaz, avtor neznan)
Zgornja deklamacija je bila uvod v mesec marec, pri kateri so otroci radi gibalno sodelujejo. V mesecu marcu je bila tema naših dejavnosti jaz in moja družina. V začetku meseca smo spoznavali sebe in naše telo. Dele telesa smo sestavljali v celoto in jih poimenovali.
V tem mesecu je bilo polno praznovanj oz. posebnih dni. Pred Gregorjevim smo izdelovali pisane ptičke, katere so otroci polepili z majhnimi koščki barvnega papirja. Na svetovni dan Downovega sindroma smo si obuli pisane nogavice. Pozabili nismo tudi na svetovni dan ustnega zdravja. Ta dan smo si prebrali knjigo z naslovom Medo Jaka si sam umije zobe, se pogovarjali o naših zobeh in si ogledali različne fotografije zdrave hrane. Praznovali smo tudi 2. rojstni dan deklice, naše skupine. Ta dan smo se veselili z njo, ji pripravili manjše presenečenja, plesali, rajali in se zabavali z baloni.
Skupaj s starši smo imeli pomladne delavnice. Na začetku sva otroke povabili, da skupaj naberemo cvetlice na travniku, v cvetoč šopek. Otroci so radi sodelovali in s tem tudi prvič nastopali pred svojimi starši. Nato so skupaj s starši izdelali dekoracijo naše igralnice in pomladne cvetlice.
V drugem delu meseca smo spoznavali našo družino. Otroci so v vrtec prinesli fotografije svojih družin. Prilepili smo jih na plakat, ki sedaj krasi našo igralnico. Otroci zelo radi poimenujejo člane svoje družine. Ob materinskem dnevu smo izdelali majhno pozornost za naše mamice in družino.
Ogledali smo si dve predstavi. Predstavo Glava dol, noge gor smo si ogledali v izvedbi lutkovnega gledališče Fru-fru. Ob prihodu pomladi so vzgojiteljice in otroci starejše skupine pripravili glasbeno predstavo Pomlad prihaja. Spoznali smo prve znanilce pomladi, ki smo jih iskali tudi v okolici vrtca. Naše raziskovanje smo v naslednjih dneh nadaljevali na igrišču. Prvič smo se igrali na igrišču, preizkusili nekatera igrala in risali s kredami.
Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Muce z Janjo in Špelo

Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj

    

Dostopnost