01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Ta je rekel, da bo klovn,
ta bo raje velik slon,
ta bi rad bil krokodil,
Ta pa se bo le umil.
Ta ostal bi kar doma –
noče biti maškara.
(Pustna pesmica za pet prstov, avtor neznan)

Zgoraj zapisana bibarija je bila uvod v najbolj norčave dni v letu – pusta! V dneh pred pustom smo se z otroki igrali novo bibarijo, ustvarjali klovne in izdelovali pisane balone. Na pustni torek smo se vsi našemili v različne pustne maske. Ta dan smo rajali, plesali in se zabavali skupaj z »maškarami« iz skupine Miške. Če smo nalogo dobro opravili – pregnali zimo, bomo videli, kdaj bo na naša vrata potrkala pomlad.
V času zimskih počitnic smo dopoldneve preživeli skupaj z otroki iz skupine Miške. Te dni smo se veliko igrali, se gibali in igrali na prostem.
Praznovali smo dva rojstna dneva naših prijateljic iz skupine. Slavljenkama smo pripravili majhno pozornost, predvsem pa smo se ta dneva z njima zabavali, veselili, prepevali in plesali.

V zadnjem tednu meseca smo imeli tako imenovan »teden pravljic«. Otroci so v vrtec prinesli knjige. Z njimi smo obogatili naš knjižni kotiček. Otroci knjige radi listajo, si ogledujejo ilustracije in jim tudi prisluhnejo. V prihodnjih dneh bomo oblikovali tudi svojo knjigo, ki si jo boste lahko ogledali v naši igralnici.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Muce z Janja in Špelo

Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj

   

 

Dostopnost