01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Mesec oktober smo v skupini Sončkov pričeli na prav poseben način.
Saj nam v mesecu septembru ni uspelo praznovati rojstnih dni zaradi uvajanja novincev.
Zato smo ta veseli dogodek prestavili na začetek meseca oktobra in ga na prav poseben način obeležili.
Praznovali smo kar dvakrat in tako pričeli s tednom otroka in si pričarali najlepši dan po želji slavljenca. Veliko smo plesali in peli in se urili v pihanju balonov. Najbolj veseli smo bili, ko smo lahko male malenkosti, ki smo jih prejeli od slavljencev odnesli domov.
Izdelali smo jim tudi rojstnodnevno čestitko z našim darilom, pobarvanko po želji slavljenca.
Prisluhnili smo pravljici : Kako je Uhec premagal strah in nadaljevali z vrtčevskim kinom v katerem smo si ogledali risani film z naslovom: Gosenica Tinka v gozdu. Na ogled smo povabili prijatelje iz skupine« Murenčkov« s katerimi smo se po ogledu družili in se veliko igrali. Prav tako smo izvedli jesensko kreativno delavnico , kjer je vsak izdelal svojo bučo. Seznanili smo se z novimi pesmicami z naslovom: Kostanjček Zaspanček, Živali jeseni in Buča. En dan v vrtcu, pa smo namenili plesnemu dopoldnevu v vrtcu.
Plesali smo ob glasbi Mojce Ropič z naslovom: Lepši svet, Peričice ( Romana Kranjčan) in Ram zam zam ( Alenke Kolman) in se tako še bolj spoznavali preko plesa.
Teden smo zaključili z jesenskim poligonom in igralnim dnevom v vrtcu.
V drugem tednu smo pričeli z vodenim ogledom gasilnega doma Moravče. Gasilci so nam razkazali dom in nam razkazali svojo opremo in orodje, ki ga potrebujejo pri svojem delu. Na koncu ogleda smo se lahko tudi sami preizkusili v vlogi gasilca/e in smo z vodo gasili.
Ogledali smo si predstavo kamišibaj v izvedbi strokovne sodelavke Maje Papež, z naslovom Najdražji zaklad, prvo predstavo v izvedbi lutkovnega gledališča Fru- Fru z naslovom : Opičja uganka ali mamica kje si in predstavo učencev OŠ Jurija Vege z naslovom: Bobek in barčica.
Veliko smo likovno ustvarjali in zaključili teden z kostanjčkovim piknikom.
Obiskala nas je tudi zobna asistentka Nataša, ki nam je prebrala pravljico: Ah, ti zobki in s seboj pripeljala svoje prijatelje. Prikazala nam je kako se pravilno umivamo zobje in skrbimo za svoje zdravje. Za nas je prinesla tudi pobarvanke, ki smo jih z veseljem natančno pobarvali.
Naše pestro in zanimivo dogajanje se je nadaljevalo tudi v naslednjem tednu. Lepe sončne dopoldneve smo izkoristili za bivanje na svežem zraku, saj so nas topli sončni žarki kar privabljali k igri na prostem.
Lepo vreme pa smo izkoristili za naš prvi skupni izlet do Lovske koče. Z velikim veseljem smo se z nahrbtniki odpravili proti Lovski koči in si tam ogledali notranjost doma. Nato pa se odpravili v bližnji gozd.
Tako se naše skupne dogodivščine zaključujejo in komaj čakamo, da se po počitnicah ponovno vidimo.

Zapisali: otroci iz skupine »Sončkov« z Vido in Barbaro.

     

 

Dostopnost