MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Čebelice

Vzgojiteljica: Mojca Vozel     cebelice
Pom. vzgojiteljice: Anja Avbelj
Starost otrok: 3-4 leta
Število otrok:  19 

 

 

Pozdravljeni vsi, ki vstopate v ˝čebelji hram˝ igrivosti, veselja, malih in velikih podvigov…

Po brezskrbnih počitnicah, vstopamo v novo vrtčevsko leto polni energije,

upanja in želja do novih spoznavanj.

V ljubečem, spodbudnem in varnem okolju bova skupaj z vašim sodelovanjem popeljali otroke do želenih ciljev, pravih prijateljev in neprecenljivih izkušenj.

Z dobrimi željami, Mojca in Anja

 

 

Natisni E-naslov

Čebelice - december

PRAVLJIČNI DECEMBER

Mesec december je poln čarobnosti in iskrivosti tudi tokrat potrkal na naša vrata. Je mesec, ki nas vedno znova razveseli s pravljičnim dogajanjem in lesketajočimi lučkami, ki jih vidimo na vsakem koraku. To je čas, ki ga še posebej namenimo toplim objemom, prijaznim besedam in prijetnemu druženju. Tudi v naši skupini smo poskrbeli, da smo se imeli nepozabno. Igralnico smo spremenili v Ledeno kraljestvo in jo okrasili z lučkami. Prepustili smo se igri glavnih junakov iz risanke Ledeno kraljestvo. Izdelali smo grad, obleke, krone in ostale pripomočke. Prisluhnili smo znani pesmi Zaživim, ki jo večina izmed nas tudi že zna. Zagotovo vsi že poznate vsebino pravljice, a kljub temu, naj vam na kratko povemo dogajanje. Za devetimi gorami in devetimi vodami, je živel čarodej, ki je izumil posebno ogledalo. Kdorkoli se je pogledal vanj, je okrog sebe in v sebi opazil le slabe stvari, srce pa mu je okamenelo in postalo hladno kot led. Čarodej je bil nad svojim izumom tako navdušen, da je med poskakovanjem razbil ogledalo na tisoče koščkov, le ti pa so se razleteli po vsem svetu. Na drugem koncu sveta, v nekem pravljičnem kraljestvu je živela Elza, princesa, ki je s svojimi čarobnimi močmi lahko čarala led in sneg. S pomočjo svoje sestre Ane in njenega izbranca Krištofa se je naučila obvladovati svojo posebno sposobnost. V družbi nerodnega snežaka Olafa so se vedno veselo zabavali, vse dokler ni delček razbitega ogledala priletel naravnost v oko princese Ane, Elzine sestre. Doslej prijazna in očarljiva Ana je postala hladna, zlobna in ošabna. Njena glavna naloga je bila, da je hotela spreti vse prijatelje. To bi ji skoraj uspelo. Toda Krištof, Olaf in njena sestra Elza so s pomočjo prijateljstva in ljubezni dokazali, da se lahko stopi še tako hladen led in ogreje še tako hladno srce. Poleg risanke Ledeno kraljestvo smo si ogledali tudi predstavo Rešen Božič ter Zlatolaska in trije medvedi.

Mesec december je znan tudi po obdarovanju, saj vsakega izmed nas obišče, kateri izmed dobih mož. V vrtcu smo se razveselili obiska dedka Mraza, ki nas je razveselil z darili, saj smo bili zelo pridni. Upamo, da je tudi vas obiskal, kateri izmed dobrih mož in vas razveselil z darilom.

Naš zadnji skupni dan pred počitnicami pa smo zaključili z novoletnim plesom. Ob različni glasbi smo zavrteli drug drugega in se prepustili prazničnemu vzdušju.

Počasi se bližamo h koncu meseca in vstopili bomo v novo leto. Novo leto je kot bel, nepopisan list… Pobarvajte ga s sanjami, posujte z ljubeznijo, popišite z neverjetnimi dosežki in okrasite s čudeži. Želimo vam čarobno leto 2019!

Otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Čebelice - november

SVET PRAVLJIC

Pravljice so zgodbe, katerim z veseljem prisluhne vsak izmed nas. V skupini veliko prebiramo različne pravljice, zgodbe, zato smo jim še več pozornosti namenili v mesecu novembru. Z velikim veseljem smo vsakodnevno prisluhnili pravljici, ki jo je prinesel eden od prijateljev. Vsak je prinesel svojo najljubšo pravljico, ki smo jo skupaj prebrali in se o njej pogovorili v jutranjem krogu. Obiskali smo knjižnico, kjer smo prisluhnili ga. knjižničarki in si ogledali slikanice. Izdelali smo tudi knjigo, na katero smo zapisali naslov svoje najljubše pravljice in zakaj nam je še posebej všeč. V pravljicah nastopajo pravljična bitja, ki so dobra, ljubezniva, mila in na drugi strani tista, ki so hudobna, nevarna. Odnosi med dobrimi in slabimi junaki v nas pričarajo različne občutke in spoznavamo, da imamo različna čustva. Ob pravljici smo še posebej zaživeli, saj je svet pravljic tako pravljičen in nekaj posebnega. V njej je vse resnično, tudi kamen lahko govori, se giblje, vse se lahko spremeni. Pravljica prepušča pot naši domišljiji, kjer ji ni in ni konca. Pravljica nosi v sebi nekaj božanskega. V njej se dogaja mnogo čudežev in ti čudeži, ki jim prisluhnemo, so v tistem trenutku za nas resnični. Poslušanje in pripovedovanje pravljic je pomembna razvojna spodbuda, saj imajo pravljice velik pomen za osebnostni, moralno in socialno-čustveni razvoj. Z veseljem bomo še naprej prebirali pravljice in ob njih doživljali ugodje in veselje.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.