MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Čebelice

Vzgojiteljica: Mojca Vozel     cebelice
Pom. vzgojiteljice: Anja Avbelj
Starost otrok: 3-4 leta
Število otrok:  19 

 

 

Pozdravljeni vsi, ki vstopate v ˝čebelji hram˝ igrivosti, veselja, malih in velikih podvigov…

Po brezskrbnih počitnicah, vstopamo v novo vrtčevsko leto polni energije,

upanja in želja do novih spoznavanj.

V ljubečem, spodbudnem in varnem okolju bova skupaj z vašim sodelovanjem popeljali otroke do želenih ciljev, pravih prijateljev in neprecenljivih izkušenj.

Z dobrimi željami, Mojca in Anja

 

 

Natisni E-naslov

Čebelice - april

DOGAJANJE V MESECU APRILU

Ekologija nas spremlja na vsakem koraku, zato smo tej temi namenili mesec april. Pričeli smo s prebiranjem prav posebne zgodbe z naslovom Vzleteli smo. Zgodba nas je popeljala na nadaljnje eko vsebine. Vsebine so se navezovale na pravilno ločevanje odpadkov v ustrezne zabojnike, kaj onesnažuje naravo, kaj se zgodi z odpadki v okolju, … Otroci so aktivno sodelovali v pogovoru, pri dejavnostih in svoje znanje pokazali ob obisku Grinija. Ali veste, kdo je Grini? Ste ga že, kje opazili? Grini je prišel iz zvezde Prodnice in nas razveselil s svojim obiskom v skupini. Je prijazen možic, ki skrbi za čisto okolje.

V mesecu aprilu smo imeli prav poseben dan, ki se ga bomo zagotovo vsi spominjali z velikim veseljem. Odšli smo na naš prvi izlet z avtobusom, ki nas je peljal v Minicity. Že vožnja z avtobusom je bila za nas pravo doživetje, a ko smo vstopili v Minicity smo bili popolnoma očarani. Minicity je tematski park v podobi majhnega mesta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in kreativni park. V hiškah domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja, porodnišnica, trgovina, gradbišče itd., v katerih smo skozi igro z animatorji spoznavali poklice in pridobivali uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Tako smo se v kreativnem mestu preizkusili v različnih poklicih in uživali v igri. Za nas je bilo to nepozabno doživetje in že se veselimo novih doživetij, ki bodo zagotovo tudi nekaj posebnega.

V pričakovanju novih doživetij, vas lepo pozdravljamo otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek zapisala: Mojca Vozel

Čebelice - februar

VARNO V PROMETU

Varnost je ena izmed glavnih prioritet, ki je pomembna na vsakem koraku. Govorimo o varnosti doma, okolju in prometu. Pomembno je, da že predšolskem obdobju otroke naučimo varnega in ustreznega ravnanja v različnih okoliščinah. Znati morajo poskrbeti za varnost sebe in drugih. V mesecu februarju smo tako prednost dali varnosti v prometu. Skozi različne aktivnosti, smo se seznanili, kaj je promet, kako moramo ravnati v prometu, spoznali nekatere prometne znake itd. Opazovali smo ilustracije, na katerih je bila vsebina promet. Pozorno smo opazovali ilustracije in komentirali dogajanje na ilustracijah. Tako smo se seznanili s pojmom promet. Izdelali smo tudi plakat, kjer smo na ustreznih mestih narisali varno hojo vsakega izmed nas. Večkrat smo se odpravili na opazovalni sprehod, kjer smo se učili varne hoje, pravilno prečkati prehod za pešce, opazovali smo promet, prometne znake itd. Igrali smo se gibalno igro semafor, pri kateri smo se preizkusili v različnih vlogah (pešec, voznik avtomobila, semafor). Igra ni bila samo zabavna, temveč tudi poučna. Naučili smo se tudi novo deklamacijo o semaforju.

Kaj utripa semafor?

Ste pripravljeni, pozor!

Rdeča ukazuje: “STOJ !”,

a zelene se ne boj.

Po pravilih se ravnaj

in prek ceste ne zdivjaj.

Tako smo se skozi cel mesec v okviru tematskega sklopa seznanjali z varnim vedenjem v različnih okoljih, predvsem v prometu.

Naj bo varen vsak naš in vaš korak, želimo otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek napisala Mojca Vozel

Čebelice - januar

ZIMSKO VESELJE!

Zima je prišla, sneg leti z neba… je pesem, ki nas popeljala v mesec januar. Kljub temu, da nas v začetku meseca zima še ni razveselila s snegom, so bile naše dejavnosti povezane z zimo. Prepevali smo zimske pesmi in prisluhnili različnim pravljicam. Še posebej radi smo prisluhnili pravljici z naslovom Čarobni sneženi mož. Zima nas je spodbudila tudi k likovnemu ustvarjanju in nastale so lepe risbe z različnimi zimskimi motivi, ki smo jih razstavili v avli vrtca, garderobi in igralnici. Na sprehodih smo opazovali naravo v zimskem času in si želeli, da bi jo kmalu videli tudi v belini. In naša želja se nam je kmalu uresničila. Ko smo se nekega dne prebudili iz spanja, nas je čakalo čudovito presenečenje – sneg! Stekli smo k našim velikim oknom in opazovali velike snežinke, ki so padale in padale. Končno smo dočakali nekaj snežnih radosti. Le kdo se ne bi veselil igre na snegu? V prihodnjih dneh smo se tako odpravili na bližnji hrib in se igrali na snegu. Vsi skupaj smo uživali v zimskih vragolijah, se dričali z lopatkami, se kotalili in lovili po snegu.

Zima pa nas je popeljala še malo dlje kot na bližnji hrib. ˝Odpravili smo se na daljno Antarktiko˝. Prav ste prebrali. Tam smo se pridružili pingvinom in skupaj z njimi zaplesali Pingvinji ples. Pingvini so nas tako očarali, da še sedaj velikokrat zaplešemo in zapojemo njihovo pesem. Kam nas bo pot popeljala v mesecu februarju pa boste izvedeli prihodnjič.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek napisala: Mojca Vozel

Čebelice - december

PRAVLJIČNI DECEMBER

Mesec december je poln čarobnosti in iskrivosti tudi tokrat potrkal na naša vrata. Je mesec, ki nas vedno znova razveseli s pravljičnim dogajanjem in lesketajočimi lučkami, ki jih vidimo na vsakem koraku. To je čas, ki ga še posebej namenimo toplim objemom, prijaznim besedam in prijetnemu druženju. Tudi v naši skupini smo poskrbeli, da smo se imeli nepozabno. Igralnico smo spremenili v Ledeno kraljestvo in jo okrasili z lučkami. Prepustili smo se igri glavnih junakov iz risanke Ledeno kraljestvo. Izdelali smo grad, obleke, krone in ostale pripomočke. Prisluhnili smo znani pesmi Zaživim, ki jo večina izmed nas tudi že zna. Zagotovo vsi že poznate vsebino pravljice, a kljub temu, naj vam na kratko povemo dogajanje. Za devetimi gorami in devetimi vodami, je živel čarodej, ki je izumil posebno ogledalo. Kdorkoli se je pogledal vanj, je okrog sebe in v sebi opazil le slabe stvari, srce pa mu je okamenelo in postalo hladno kot led. Čarodej je bil nad svojim izumom tako navdušen, da je med poskakovanjem razbil ogledalo na tisoče koščkov, le ti pa so se razleteli po vsem svetu. Na drugem koncu sveta, v nekem pravljičnem kraljestvu je živela Elza, princesa, ki je s svojimi čarobnimi močmi lahko čarala led in sneg. S pomočjo svoje sestre Ane in njenega izbranca Krištofa se je naučila obvladovati svojo posebno sposobnost. V družbi nerodnega snežaka Olafa so se vedno veselo zabavali, vse dokler ni delček razbitega ogledala priletel naravnost v oko princese Ane, Elzine sestre. Doslej prijazna in očarljiva Ana je postala hladna, zlobna in ošabna. Njena glavna naloga je bila, da je hotela spreti vse prijatelje. To bi ji skoraj uspelo. Toda Krištof, Olaf in njena sestra Elza so s pomočjo prijateljstva in ljubezni dokazali, da se lahko stopi še tako hladen led in ogreje še tako hladno srce. Poleg risanke Ledeno kraljestvo smo si ogledali tudi predstavo Rešen Božič ter Zlatolaska in trije medvedi.

Mesec december je znan tudi po obdarovanju, saj vsakega izmed nas obišče, kateri izmed dobih mož. V vrtcu smo se razveselili obiska dedka Mraza, ki nas je razveselil z darili, saj smo bili zelo pridni. Upamo, da je tudi vas obiskal, kateri izmed dobrih mož in vas razveselil z darilom.

Naš zadnji skupni dan pred počitnicami pa smo zaključili z novoletnim plesom. Ob različni glasbi smo zavrteli drug drugega in se prepustili prazničnemu vzdušju.

Počasi se bližamo h koncu meseca in vstopili bomo v novo leto. Novo leto je kot bel, nepopisan list… Pobarvajte ga s sanjami, posujte z ljubeznijo, popišite z neverjetnimi dosežki in okrasite s čudeži. Želimo vam čarobno leto 2019!

Otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Čebelice - november

SVET PRAVLJIC

Pravljice so zgodbe, katerim z veseljem prisluhne vsak izmed nas. V skupini veliko prebiramo različne pravljice, zgodbe, zato smo jim še več pozornosti namenili v mesecu novembru. Z velikim veseljem smo vsakodnevno prisluhnili pravljici, ki jo je prinesel eden od prijateljev. Vsak je prinesel svojo najljubšo pravljico, ki smo jo skupaj prebrali in se o njej pogovorili v jutranjem krogu. Obiskali smo knjižnico, kjer smo prisluhnili ga. knjižničarki in si ogledali slikanice. Izdelali smo tudi knjigo, na katero smo zapisali naslov svoje najljubše pravljice in zakaj nam je še posebej všeč. V pravljicah nastopajo pravljična bitja, ki so dobra, ljubezniva, mila in na drugi strani tista, ki so hudobna, nevarna. Odnosi med dobrimi in slabimi junaki v nas pričarajo različne občutke in spoznavamo, da imamo različna čustva. Ob pravljici smo še posebej zaživeli, saj je svet pravljic tako pravljičen in nekaj posebnega. V njej je vse resnično, tudi kamen lahko govori, se giblje, vse se lahko spremeni. Pravljica prepušča pot naši domišljiji, kjer ji ni in ni konca. Pravljica nosi v sebi nekaj božanskega. V njej se dogaja mnogo čudežev in ti čudeži, ki jim prisluhnemo, so v tistem trenutku za nas resnični. Poslušanje in pripovedovanje pravljic je pomembna razvojna spodbuda, saj imajo pravljice velik pomen za osebnostni, moralno in socialno-čustveni razvoj. Z veseljem bomo še naprej prebirali pravljice in ob njih doživljali ugodje in veselje.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.