01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

S prijetnim pričakovanjem v srcu in nasmehom naših vrtčevskih otrok smo pričakali za nas pomemben dogodek – letno zaključno prireditev Jurčkov dan.

Po dolgem predahu smo z veličastnim nastopom in s pesmijo na ustih naših mini maturantov začeli z dogodkom. Mini maturantom v šali v našem vrtcu pravimo otrokom, ki gredo v jeseni v prvi razred osnovne šole. Za otroke in starše ter tudi nas strokovne delavce vrtca je to pomemben dan.

S povabilom na prireditev sta nas pospremila tudi vodja vrtca in gospod ravnatelj.

V razigranem vzdušju so otroci s starši nato prehajali med dejavnostmi in pripravljenimi delavnicami ter se ob tem družili in klepetali. Na dogodku ni manjkalo delavnice urejanja frizur, ustvarjanja narisanih sličic in poslikave obraza, predvsem deklice so se z veseljem udeležile manikirnice. Ogledali so si lahko kar dve različni izvedbi predstave kamišibaj. Otroci so si lahko posadili sadiko cvetlice ali zelenjave ter jo odnesli domov. Raziskovalci so se preizkusili v pravih kemijskih eksperimentih ter mnogih drugih ustvarjalnih dejavnostih. Vmes pa so se ustavili na mini pogostitvi in prepevali z ansamblom »Fantje z dveh bregov«.

Lepo je bilo in komaj čakamo, kako bo v naslednjem letu.

 

Zapisala: Ana Gerčar.

 

Dostopnost