01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Tako, pa smo prispeli še do zadnjega »delovnega« meseca v tem šolskem letu, preden se podamo na zaslužene počitnice in si malo odpočijemo.
Mesec junij je bil tematsko neopredeljen. Posvečali smo se druženju, praznovanju rojstnih dni, sprehodom, pohodom in bivanju v naravi. Počasi smo se že pričeli zavedati, da se kmalu že marsikdo poslovi od nas… odide na zaslužene počitnice in s septembrom ponosno zakoraka v šolsko klop.
Takoj po vstopu v junij je prišel naš končni izlet in ja,… odpravili smo se na MORJE. Ogledali smo si Strunjan, pojedli sladoled v Portorožu in se namočili v morje v Piranu. Krasen dan je bil!
Ta mesec smo ponovno opravili kakšen pohod, sprehodili smo se do Sv. Mohorja, prvič pa smo se odpravili tudi na Vrhpolje. Ta pohod pa se je izkazal za presenečenje našemu prijatelju in obisk pri njegovih domačih. Spet smo se podali v pekovske vode… Tokrat smo skupaj s prijatelji skupine »Metulji« pripravili in spekli slastne pice, katere smo nato veselo pojedli v senci v parku pri avtobusni postaji. Praznovali smo kar nekaj rojstnih dni in spet so se odvile različne tematike praznovanj: od praznovanja pri lovski koči, do zabave z lučkami, s samorogi,…. Otroci so pričeli domov odnašati svoje izdelke in zvezke, skupaj pa smo se pripravili tudi na zaključek skupine.
Mesec smo »zaključili« v stilu – vodni dan celotnega vrtca na igrišču. Vodne igre in borbe z vodnimi curki so otrokom prinesle veliko dobre volje, za vrhunec dogodka pa je poskrbel seveda… SLADOLED.
Za nami je res lepo leto, polno novega znanja, igre, gibanja, prijetnih in drugih izkušenj. Ob koncu lahko le še rečemo, drage naše »mravljice«, hvala vam za prijetno, toplo leto in… RADE VAS IMAMO.
Vaše ene in edine: Karmen, Jerneja in Barbara.
Zapisala: Karmen Mihelčič

     

Dostopnost