01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Junij 2024 je naš zadnji mesec skupnega bivanja v vrtcu, saj se naše poti razhajajo.
Zelo smo se veselili in težko pričakovali dan, ko smo se odpeljali na zaključni izlet na morje.
Naš izlet se je začel z ogledom čudovitega mesta Piran z razgledne točke pri cerkvi sv. Jurija. Pogled na mesto in Tartinijev trg je bil čaroben. Občudovali smo rdeče strehe in modrino morja, ki se je razprostiralo pod nami.
Nadaljevali smo z obiskom Akvarija Piran, kjer smo spoznavali edinstven podmorski svet Severnega Jadrana: ribe, spužve in ožigalkarje. Največ zanimanja so pritegnili morski konjički.
Izlet smo nadaljevali v Koper, kjer smo si najprej privoščili kosilo na mestni plaži. Po okusnem obroku smo se namakali v morju in uživali v osvežilni vodi. Sledila je prosta igra na ogromnem igralu v obliki ladje, kjer so gumbki neutrudno plezali po mreži in lestvah, drseli po toboganu in se gugali, se v domišljijskih igrah spremenili v mornarje, gusarje pluli po morju.
V nadaljevanju meseca so rojstne dni praznovali še zadnji trije slavljenci. Obdarovali smo jih z našimi risbicami, katere postajajo že prave umetnije.
Sledile so priprave na našo zaključno prireditev z naslovom: »Skupaj smo se igrali, učili in rasli«. Kljub zelo čustvenim trenutkom, smo jo uspeli izpeljati skoraj tako, kot smo jo načrtovali.
Poleg tega smo pospravljali našo igralnico in obujali spomine na vse čudovite trenutke, ki smo jih preživeli skupaj.
Želimo vam podvig na vrhove poletja
in nežno šumenje avgustovskih trav,
hripavo grlo od srečnega dretja
in sveže premočen morski pozdrav.
Joža, Romanca, Simon

Prispevek, fotografije: Joža, Simon

     

Dostopnost