01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Smo nasmejani, igrivi, včasih malo nagajivi in vedno polni vprašanj, ki se po navadi začnejo z vprašalnico «ZAKAJ«?
In ker smo »Sončki« zelo radovedni, smo začeli raziskovati našo čudovito naravo. Poskušali smo si odgovoriti na določena vprašanja in tako prvi teden v mesecu namenili naravoslovju.
S pomočjo vzgojiteljic smo izvedli v igralnici več poskusov, ki so bili zelo zanimivi. Na voljo smo imeli veliko eksperimentalnega materiala, ki nam ga je pripravila vzgojiteljica. S pomočjo makete smo spoznali kako voda kroži v naravi. Z velikim zanimanjem smo prisluhnili slikopisu o kroženju vode in spoznali nova dejstva o vodi. Odpravili smo se na raziskovalni sprehod in si ogledali bližnjo čistilno napravo. Izvedli smo naravoslovni kviz, ki je bil vezan na naše poskuse v skupini.
Najbolj si bomo zapomnili« vulkančke«. S pomočjo, kisa, sode bikarbone in jedilnih barv smo si pričarali kar tri barvno različne vulkane. Ogledali smo si predstavo dijakinj GSŠRM IZ Kamnika z naslovom: Kje je voda? Obiskala nas je zobna asistentka Nataša, s svojimi malimi plišastimi prijateljčki. Na njih nam je prikazala pravilen postopek ščetkanje zob. Ugotovili smo, da smo v tem že zelo dobri. V mesecu maju pa smo zaključili z integrirano angleščino in se poslovili od učiteljice Julije. S tem pa naših dogodivščin še ni bilo konec. Nadaljevali smo z praznovanjem kar treh rojstnih dni in se pripravljali in obiskovali pevske vaje za projekt VSESLOVENSKEGA petja. V njem smo zelo uživali in prisluhnili zvokom klavirja. Dnevi v vrtcu so hitro minevali in bližal se je težko pričakovani dan-JURČKOV DAN- dan, ko naš vrtec praznuje svoj 50. rojstni dan.
Da bilo je res lepo s torto velikanko poskrbeli smo.
Z njo smo se posladkali in mesec maj do konca pripeljali.

Zapisali otroci iz skupine« Sončki« z Vido in Barbaro.

     

Dostopnost