01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V začetku meseca smo imeli zobno preventivo. Obiskala nas je ga. Nataša, medicinska sestra, iz ZD Domžale. Pogovarjali smo se o pomembnosti nege zob, si ogledali slikanico in se učili pravilnega umivanja zob plišastih igrač.
V mesecu maju smo spoznavali vozila in vrste prometa. Prebirali in ogledovali smo si knjige o različnih vozilih. Vozila smo ogledovali tudi na sprehodu – večini je bil najbolj zanimiv traktor, ki je opravljal kmečka opravila na njivi. Varno smo se vključevali v promet kot pešci in iskali prometne znake.
Za igro smo so iz odpadnega materiala izdelali vozila. V igralnici smo pripravili cesto, na kateri smo lahko preizkusili naše avtomobile.
Ustvarjali smo tudi na temo pomladni travnik. Travnik smo izdelali iz odpadnih koščkov papirja. Pri izdelavi cvetov smo uporabili tulce papirja, jih pobarvali, prestrigli in zapognili. Plakat sedaj krasi naš »eko kotiček« v vrtcu.
S poslušanjem različnih zvokov smo skušali prepoznati vozila in nekatere tudi gibalno uprizarjati.
Spoznali, poslušal in prepevali smo pesmi o vozil Moj rdeči avto, Z avtobusom k teti, Ta ta traktor, Avtobus …
Pripravljali in veseli smo se Jurčkovega dne, zaključne prireditve vrtca, na katerem smo praznovali rojstni dan našega vrtca. Skupaj z otroki ostalih skupin vrtca smo praznovali rojstni dan in prvič obiskali tudi veliko športno dvorano. Za prav posebno presenečenje so poskrbele kuharice našega vrtca, saj so pripravile torto za vse otroke in zaposlene vrtca.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Muce z Janjo in Špelo

Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj

     

Dostopnost