MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Žabice

 

Vzgojiteljica: Klavdija Gorišek     zabice
Pom. vzgojiteljice: Lara Bratec
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:  14

 

Pa ram!

Slišim žabico delati.

Pa ram!

Nekam čudno zveni.

Pa ram!

Slišim žabico delati.

Pa ram, pa ram, pa ram!

Leto je naokoli in »Žabice« so priskakljale v vrtec. Čaka nas novo leto polno dogodivščin, vragolij in novih izkušenj. Veselimo se vsega, kar bomo doživeli.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine »Žabice« s Klavdijo in Janjo

 

 

 

Natisni E-naslov

Žabice - april

Žogice – april

Sodelovanje v projektu Eko nas je ponovno vodilo do različnih in zanimivih dejavnosti, ki otrokom omogočajo spoznavanje in pomen varovanja narave in planeta. Preživeli smo nekaj posebnih dni, ko smo naše vrtčevske igrače zamenjali z odpadnim materialom, s katerim smo se igrali in ustvarjali. Naša domišljija nas je popeljala v čaroben svet, kjer so nastajale tvarne in zanimivi stroji, rakete, gradovi… in še in še. Otroške predstave in zamisli so bile neverjetne in ob njih smo vsi neizmerno uživali.

S sprehodom s policistom in njegovim navodilom o varnosti v prometu, smo zaključili tudi projekt Pasavček.

Tudi prazniki in seznanjanje s običaji so polepšali naše dni. Posebej pa si bomo zapomnili našo praktikantko Pino, ki se je z nami ves mesec igrala in nas seznanila z osnovnimi elementi akro joge, pri kateri so otroci navdušeno sodelovali in preizkušali meje svojih sposobnosti.

Zapisala: Barbara Mihelčič

Žabice - februar

Na začetku meseca smo imeli v vrtcu zobno preventivo. Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je pokazala, kako si pravilno umivamo zobe. V mesecu februarju so otroci v vrtec prinesli fotografije svojih družinskih članov. Ob fotografijah smo se pogovarjali o naših družinskih članih in jih poimenovali. Pogovarjali smo se o tem, kaj najraje počnejo skupaj. Naučili smo se novo rajalno igro »Abraham 'ma sedem sinov« in prstno igro. Skoraj vsak dan smo šli na svež zrak, na sprehod ali na vrtčevsko igrišče. Dnevi postajajo vse toplejši in veselimo se že novih dogodivščin v mesecu marcu.

Lepo vas pozdravljamo do prihodnjič, »Žabice« s Klavdijo in Laro

Prispevek napisala: Klavdija Gorišek

Žabice - januar

Mesec januar nas je razveselil s snežinkami, ki so tiho padale na tla. Čeprav je zapadlo le nekaj centimetrov snega, smo ga dodobra izkoristili. Uživali smo vsak trenutek, ki smo ga preživeli na snegu. Ugotovili smo, kako se naredi snežaka iz pravega snega ali pa kar v igralnici s pomočjo domišljije. Pa tudi novo pesem o snežaku smo se naučili. Vzgojiteljice so nam pripravile predstavo o ukrajinski ljudski pravljici »Rokavička«. Spoznali smo živali, ki nastopajo v njej in se tudi sami preizkusili v oponašanju le-teh.

Upamo, da nam bo tudi februar prinesel še kaj snega in vas lepo pozdravljamo, »Žabice« s Klavdijo in Laro.

Žabice - december

V tem mesecu smo »Žabice« spoznavale čarobnost decembra. Vreme je bilo še vedno prijetno, zato smo veliko časa preživeli zunaj. Vsak dan smo kaj zanimivega počeli; slikali, barvali, peli, plesali. Ogledali smo si tudi predstavo in obiskal nas je prav poseben mož, Dedek Mraz. A ni prišel praznih rok in njegovih daril smo se zelo razveselili.

Veselimo se prihodnjega leta in vas prav lepo pozdravljamo, »Žabice« s Klavdijo in Janjo

Klavdija Gorišek

Žabice - november

V mesecu novembru smo spoznavali pravljico »Muca Copatarica«. Ogledali smo si predstavo o njeni zgodbi. Naučili smo se šivati copatke z volno in preko igre poiskati pare copat. Muca Copatarica nam je včasih skrila copate, ki smo jih nato iskali v skritih kotih igralnice. V tednu čebel smo spoznavali njeno domovanje, sladki med, ki ga naredijo in čebelarsko opremo. Konec tedna pa smo zaključili z medenim zajtrkom. Veliko smo plesali, peli, rajali in se predvsem igrali.

Lep pozdrav do prihodnjič! »Žabice« s Klavdijo in Janjo

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.