MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Murenčki

Vzgojiteljica:Lea Štrukelj Jeromen (nadomešča Klavdija Gorišek)       murencki
Pom. vzgojiteljice: Nina Divjak (nadomešča Klavdijo Gorišek)  
Starost otrok: 1-2 leta  
Število otrok: 14  

 

Hej ti, ne skrbi,

ni mi hudo,

tu pravzaprav je res lepo.

»Murenček« sem zdaj,

pojem, plešem, se igram.

V vrtec z veseljem grem,

vsak dan kaj novega izvem.

Natisni E-naslov

Murenčki - marec

Komaj smo čakali marec, da bo posijalo sonce v našo igralnico. Temperature so se dvignile in tako smo zopet veliko časa preživeli zunaj. Najrajši smo na vrtčevskem igrišču, kjer prosto tekamo naokoli in se igramo s prijatelji iz drugih skupin. V mesecu marcu smo se pogovarjali o prijateljih, družini in pomladi. Izdelali smo darila za mamice in očke. Zelo smo se trudili in zagotovo so jim bila všeč. Konec meseca pa smo se z očki, mamicami, bratci in sestricami družili kar v naši igralnici. Kako je bilo zabavno! Skupaj smo ustvarjali pomladne šopke, ki smo jih nato odnesli domov.

Čudovit mesec je za nami in veselimo se že deževnega aprila!

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« s Klavdijo in Petro

Murenčki - februar

Mesec februar nam je prinesel pravo zimo. Že v prvih dneh je zapadlo nekaj snega, ki smo ga z zanimanjem raziskovali. Prinesli smo ga kar v igralnico, kjer se je kmalu stalil in nastala je velikanska luža. V avli vrtca smo prepevali pesmi ob spremljavi klavirja ter tudi malce zaplesali. Veliko uric smo preživeli v naši telovadnici, kjer nam je vedno zanimivo. Postajamo že pravi mojstri v metanju žog, plazenju pod ovirami, hoji po ravnotežnih ploščah in skakanju po blazinah.

V tem mesecu smo imeli v vrtcu tudi poseben dan. V vrtec nismo prišli otroci, temveč Miki miška, rožica, zmaj, čebelica, pikapolonica in bacek Jon. Z ostalimi majhnimi maškarami smo rajali v telovadnici. Obiskal nas je vzgojitelj Gregor s svojo harmoniko, ob njegovi glasbi smo se pogumno zavrteli in zaplesali.

Ker je zunaj zapadel sneg, smo tudi v igralnici pričarali zimsko vzdušje z vato. Sprva smo se z njo igrali, jo metali in trgali. Kasneje pa smo jo dali v plastenke, s čimer smo razvijali fino motoriko, in nastali so sneženi možje, ki krasijo našo garderobo.

Pa tudi rojstni dan smo praznovali v tem mesecu. Najstarejši deček v naši skupini je upihnil dve svečki na torti. Pri praznovanju so se nam pridružili še otroci iz skupine »miške«, ki so v naši igralnici preživeli cel teden v času zimskih počitnic. Skupaj smo se imeli zelo lepo.

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« z Leo in Klavdijo

Murenčki - januar

V mesecu januarju smo si »Murenčki« najprej zaželeli zdravo, srečno in uspešno leto, ki nas je obiskalo. Ne dvomimo, da bo tudi to leto posebno, polno novih dogodivščin. Nekaj smo jih doživeli tudi v januarju, prvem mesecu leta. Sprva smo medse sprejeli dva nova prijatelja in vzgojiteljico Leo.

V tem mesecu smo ob spremljavi kitare peli otroške pesmice, usvajali smo ples »Mi delamo snežaka« in ustvarjali. Z našimi majhnimi prstki smo na drevesa risali drobne snežinke. Seznanili smo se s pravljico Nekega zimskega dne, ki govori o ježku in njegovih zimskih oblačilih. Ker smo že pravi mojstri v risanju, smo narisali vsak svojega ježa z rdečo kapo, rokavicami in šalom.

Veliko časa smo preživeli zunaj, kjer smo se nadihali svežega zraka. Najraje se igramo na vrtčevskem igrišču, kjer se lahko spuščamo po toboganu, gugamo na gugalnici, tečemo, se žogamo in še marsikaj. Všeč nam je, ko se nam pridružijo tudi naši prijatelji iz drugih skupin vrtca. Če pa nam vreme kdaj ponagaja, takrat odidemo v vrtčevsko telovadnico. Naša pot do tja ni lahka, saj vodi po stopnicah. A sčasoma ta pot postaja vse lažja in lažja.

Veselimo se dni, ki prihajajo, zagotovo bodo zanimivi, kot je bil mesec januar. Lea in Klavdija nama ves čas govorita, da nam bo zima kmalu prinesla sneg. Hmm, res nas že zanima kaj je to. Komaj čakamo, da ga vidimo. Pravijo, da je zelo zabaven.

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« z Leo in Klavdijo.

Murenčki - december

V decembru smo »Murenčki« spoznavali čarobnost tega meseca. Veliko smo se družili z našimi malimi in velikimi prijatelji iz sosednjih skupin. V telovadnici našega vrtca smo si ogledali nekaj zanimivih gledaliških predstav. Najbolj razburljivo je bilo priti iz igralnice v telovadnico. Na poti do tja smo se urili v hoji po stopnicah, sedaj smo v tem že pravi mojstri. V telovadnici smo imeli tudi naš prvi novoletni ples. Ob zvoku harmonike smo se zavrteli skupaj z ostalimi otroki. Pa tudi božično žito smo sejali, obiskala nas je knjižničarka, izdelovali smo voščilnice, krasili igralnico in se predvsem veliko igrali.

V decembru nas je obiskal tudi Dedek Mraz. Joj, kakšno brado je imel in kako je bil prijazen. Nekateri smo se ga sicer malce bali, saj je bil res velik in kosmat. Skupaj smo mu zapeli pesmico, nato pa je odšel. Pustil nam je veliko vrečo v kateri se je skrivalo darilo. Kako smo bili veseli!

Sedaj smo že zakorakali v novo leto, ki bo gotovo prineslo veliko dobrega. Veselimo se novih dogodivščin, ki jih bomo doživeli v prihajajočih dneh. 

 

Murenčki - november

V mesecu novembru smo svoj čas posvetili prijateljstvu, glavna nit je bila pravljica Krtek in jesen. S pomočjo pravljic, pesmic in deklamacij smo spoznavali pomen prijateljstva. Urili smo se v poznavanju naših imen in spoznavali naše znake. V toplejših dneh smo preživeli kakovosten čas zunaj na terasi ali na sprehodu. V tednu, ko smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk, smo se naučili prstno igro Panj, bzzz bzzz. Pa tudi bibarija Miška in krt nam gre že odlično od rok. V tem mesecu smo si ogledali tudi lutkovno predstavo in pekli piškote skupaj z vzgojiteljicami, pa tudi prvič nas je obiskala gospa knjižničarka.

Mesec je minil v pozitivnem vzdušju, komaj že čakamo, da vidimo kaj nam bo prinesel čarobni december.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.