MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Muce

Vzgojiteljica: Ana Gerčar       muce
Pom. vzgojiteljice: Ivanka osolnik Avbelj  
Starost otrok: 1-2 leti  
Število otrok: 14  

»Ko se osredotočiš na dobro,

dobro postane še boljše.«

(Abraham Hicks).

 

Dvema otrokoma, ki že obiskujeta vrtec, se je pridružilo še 12 novinčkov, ki so prvič prestopili vrata naše igralnice Muce. Skupaj nas je 14 in v tem letu se bova posvetili dobremu počutju otrok in vsakemu izmed nas. Osredotočili se bomo na njihov napredek – na dobro, da bo lahko postalo še boljše.

Natisni E-naslov

Muce - april

Dogodki v mesecu aprilu z otroki s skupine MUC

V začetku so nas prijetno presenetili toplejši pomladni dnevi, polni sonca in priložnosti za sprehode v okolici, kar smo dodobra izkoristili. Otroci so v mesecih od septembra zelo napredovali; veliko bolj so že pozorni eden na drugega, pri hoji si pomagajo med sabo, najraje pa na sprehodu opazujemo naravo, njene spremembe, ob tem pa nas spremlja prepevanje in bibarije.

Dostikrat del dopoldneva z vožnjo s poganjalci in večjimi avtomobili preživimo na terasi. Tu zapojemo in radi zaplešemo rajalne plese, včasih se igramo tudi gibalne ali glasbeno-didaktične igre.

Kadar pa se zaradi močnega dežja ne moremo gibati v naravi, si gibalni poligon postavimo kar v igralnici. Otroci se izredno radi gibajo in skozi gibanje iščejo svoje nove rešitve za gibalne izzive, kar jih še dodatno motivira pri gibalnem razvoju.

Dnevi potekajo tudi v luči ustvarjanja; glasbenega, likovnega. V tem mesecu smo se seznanili s tehniko barvanja – marmoriranja in tiskanja z gobico. Otroci so k dejavnosti radi pristopili in pri njej uživali, kar se je kazalo s tem, ko so želeli izdelati vedno nov in nov izdelek, kar sva jim seveda omogočili.

Ana Gerčar.

Muce - marec

Mojca Pokrajculja v skupini MUCE

V mesecu marcu nas je kot glavno vodilo spremljala koroška ljudska pripovedka Mojca Pokrajculja. Dejavnosti smo prilagodili pripovedki. S pomočjo staršev, ki so nam prinesli res veliko škatlo, smo z otroki ustvarili in poslikali velikanski lonec za našo »Mojco«, v katerem se igramo še danes. Pred počitkom so otroci velikokrat poslušali najino prepevanje pesmi iz pripovedke, katerim so radi prisluhnili.

V marcu pa smo obeležili posebno lep dan – Materinski dan, za katerega smo skupaj z otroki pripravili drobna presenečenja izpod otroških rok.

Ana Gerčar.

 

Muce - februar

Zelo smo se razveselili toplejših dni in jih izkoristili za sprehode in gibanje v naravi. Otroci se v naravnem okolju gibajo še bolj sproščeno in radi preizkušajo nove gibalne izzive, ki jih je vedno na pretek.

Seznanili smo se z novimi likovnimi tehnikami, med katerimi je bila otrokom najbolj všeč tehnika barvanja s peno in barvami.

Socialne igre so otroke še bolj povezale in skozi njih so še bolj začeli spoznavati in zaznavati našo skupino kot celoto.

Muce - januar

Dejavnosti v skupini MUCE

V skupini Muce so otroci v tem mesecu spoznavali sneg in opazovali ter izvajali nekatere naravoslovne poizkuse. Sneg so z žlico dajali v skodelice, ga preobračali, delali »potičke«. Opazovali smo, kaj se naredi s snegom, če ga obarvamo. Tu so mešali barvo s snegom in opazovali, kako sneg »pušča« sled. Zamrznili pa smo tudi obarvano vodo in slikali z »ledenimi« barvami. Otroci so ustvarili zares zanimive umetnije.

Seznanili so se z novo bibarijo, avtorice Mire Voglar: Nagajiva biba, pri kateri so se nasmejali in še dodatno sprostili.

Veliko časa smo posvetili gibanju ob pesmi Kaj delajo živali pozimi, kjer so otroci z veseljem ponazarjali gibanje živali. Z zanimanjem so opazovali glasbeno-lutkovno pravljico Živali pri babici zimi.

Seznanili so se z resonatorjem, pri igranju katerega so res uživali; nekaj otrok je zraven pripevalo, nekateri so le opazovali, prav vsi pa so nanje igrali.

Ana Gerčar.

Muce - december

Praznični dogodki v skupini MUCE v decembru

Slavnostni prižig lučk nas je pospremil v decembrsko dogajanje. Skupaj z otroki skupine Miške in Murenčki smo ob prepevanju s spremljavo kitare doživeli prižig lučk. V dogodek nas je pospremilo pripovedovanje pravljice Nekega zimskega dne, avtorice M. C. Butler, ki nas je tudi vodila v dejavnosti v tem mesecu.

V naslednjih dneh smo se prvič preizkusili v gnetenju mase in otroci so dejavnost z zanimanjem sprejeli. Najraje so posegli po valjarju in modelčkih za oblikovanje, zato sva jim tudi v drugih dneh podobne dejavnosti tej še omogočili.

Okrasili smo lončke za posejano žito in vsak dan opazovali, kako žito tudi raste.

Dneve nam je popestrila glasba; prepevanje, ples, rajalni plesi, gibalna ponazarjanja pesmi in bibarij. Otroci pa so se tudi sami preizkusili v igranju na male instrumente.

Obiskali so nas tudi dijaki vzgojiteljske šole iz Kamnika, ki so nas razveselili s svojo predstavo. Otroci naše skupine tovrstne dejavnosti sprejemajo z navdušenjem in radovednostjo.

Gibanje ob poligonu, med različnimi blazinami, z igrami z žogo in obroči pa nas spremljajo pogosto kar v igralnici.

Ob koncu meseca nas je obiskala ga. knjižničarka Katarina Peterc, ki nam je prijazno pripovedovala »kamišibaj«.

Skupina Muce, Ana Gerčar in Ivanka Osolnik Avbelj.

Napisala: Ana Gerčar.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.