MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Medvedki

Vzgojiteljica: Nežka Urankar     medvedki
Pom. vzgojiteljice: Meta Pergar
Starost otrok: 2-4 let 
Število otrok:   19

 

MEDVEDKI V VRTCU SMO VESELI, DA BOMO SKUPAJ PELI, RISALI, PLESALI, IGALI IN  VELIKO SE SMEJALI!

 

Natisni E-naslov

Medvedki - marec

Marec je mesec v katerem se zvrsti, kar nekaj običajev ter praznovanj. Otroci iz oddelka »Medvedki« smo tako prebrali, kar nekaj zanimivih knjig povezanih s praznovanji. Izdelali smo presenečenje za naše očke, in presenečenje za naše mamice. V začetku meseca nam je narava nasula nekaj snega in zopet smo lahko uživali v snežnih radostih, ki jih mali in veliki otroci nimamo nikoli dovolj. Izvedli smo tudi naravoslovni dan: Obarvajmo sneg. Če prav zima ni in ni hotela odit, nam je to zagotovo uspelo s pomočjo otrok in vzgojiteljic oddelka » Gumbki«. Otrokom celega vrtca so pripravili predstavo z naslovom:

KAJ JE TO POMLAD?

In tako jim je uspelo, da smo vsi skupaj doživeli prav posebno praznovanje prvega pomladnega dne.

Konec meseca smo v naš oddelek povabili tudi starše, s katerimi smo dokončno priklicali pomlad. Otroci so jim najprej zapeli dve pesmi, na to pa so vsi skupaj ustvarjali v prijetnem vzdušju.

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - februar

TRALALA, HOPSASA !

Otroci smo skupaj z vzgojiteljicama v mesecu februarju praznovali in se veselili, ko so prijateljčki v oddelku postali leto starejši. Ker se v vrtcu nenehno dogajajo same prijetne stvari pa nismo samo praznovali rojstne dneve. Izdamo vam skrivnost, da smo se za en dan, prav poseben dan prelevili v vsemogoča bitja. V telovadnici smo se tako preoblečeni v različne pustne šeme priključili rajanju. Na rajanju smo skupaj z otroki ostalih oddelkov odganjali zimo. Zima pa nas tokrat še ne želi zapustiti in nam pridno trosi snega, ki ga bomo z veseljem izkoristili za zimske radosti!

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - januar

 KAJ IN S KOM SE IGRAM !

Mesec januar nam ni nasul snežene odeje in tako se na žalost nismo igrali na snegu. Smo se pa igrali socialne igre, družabne igre in domišljijske igre. Otrok se skozi igro uči, preizkuša in se seznanja s pravili in gradi medsebojne odnose. Na koncu meseca smo sestavili svojo knjigo: Kaj in s kom se igram. V tem mesecu smo izvedli tudi zimski pohod za mali sonček. Vreme je bilo sončno in na poti smo si ogledali konje, race in pritlikave koze.

Sedaj bomo zakorakali v mesec februar in želimo si, da bo radodaren s snegom, da se bomo lahko igrali tudi z njim!

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - december

ČAROBNOST v MEDVEDKIH

Vsako leto meseca decembra se otroci v vrtcu veselijo, ker je to čas poln pričakovanj, skrivnosti, sladkosti in čarobnosti.

Medvedki smo vsako jutro pred igralnico odprli okno in si pogledali kaj se bo dogajalo tekoči dan. Naši dnevi so minevali hitro lahko bi rekli prehitro. Zelo smo uživali na tradicionalnem novoletnem plesu, ki je v našem vrtcu res nekaj posebnega. Ta dan zaplešemo ob živi glasbi, in to je za otroke prav posebno doživetje, se zavrteti ob ritmih in pri tem še opazovati mlade glasbenike kako spretno igrajo na svoje inštrumente.

Dnevi so bili raznoliki, ustvarjalni tudi sladki in skrivnostni. Prav poseben dan, pa je bil tudi dan, ko nas je v vrtcu obiskal dobri mož – DEDEK MRAZ -. Mož nas je razveselil s svojim obiskom in še s čim, pa to ostaja naša vrtčevska skrivnost. Izdamo vam samo, da komaj čakamo na njegov obisk prihodnje leto, ko nas zopet obišče. Obišče nas zagotovo, ker smo vzgojiteljice in otroci v oddelku medvedki skozi vse leto zelo pridni!

Zapisala: Neža U.

Medvedki - oktober, november

Dva meseca sta v oddelku »MEDVEDKOV«, minila kot bi trenil. V mesecu oktobru smo se poleg bivanja zunaj na svežem zraku, zelo razveselili obiska gasilnega doma v našem kraju. Naj bolj zanimiv dan v celem mesecu oktobru pa je bil dan, ko smo izvajali evakuacijsko vajo. Otroci so bili pripravljeni in ob vklopu sirene so stvar vzeli zelo resno in upoštevali vsa podana navodila. Moram priznati, da sva bili z Meto tudi tokrat na njih zelo ponosni.

Ko smo zakorakali v mesec november in nam je zadišalo iz domače shrambe, je zadišalo tudi po ajdovem kruhu, ki smo ga spekli v oddelku za tradicionalni Slovenski zajtrk. Otrokom je bil kruh všeč in z veseljem so ga pojedli.

Sedaj pa otroci skupaj z vzgojiteljicama vstopamo v najlepši mesec, mesec, ki je drugačen, skrivnosten in poln čarobnih doživetij.

Dragi starši v tem mesecu naj se na otroških obrazih še posebno zrcali nasmeh. Nasmeh, ki je iskriv in poln pričakovanj tisti skrivnosten otroški nasmeh, ki ga z lati na žalost izgubimo.

PA SREČNO IN ČAROBNO V DECEMBRU!

Zapisala: Neža Urankar

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.