MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Želvice

Vzgojiteljica: Klavdija Gorišek       
Pom. vzgojiteljice: Maruša Cerar  
Starost otrok: 3-6  
Število otrok: 11  

 

 

 

Natisni E-naslov

Želvice - marec

V mesecu marcu smo »Želvice« raziskovale barve in oblike. Zanimalo nas je, kaj se zgodi, ko zmešamo osnovne barve med seboj. Zelo smo se zabavali, ko smo lahko z barvami packali po velikem plakatu! Mesec marec je poseben, saj v tem mesecu praznujejo naše mamice prav poseben dan. Letos smo se za njih še posebej potrudili in jim pripravili kratek nastop. Zapeli smo jim pesmico, povedali deklamacijo in podarili rožico, ki smo jo izdelali čisto sami. Konec meseca pa smo pripravili pomladno delavnico, na katero smo povabili naše družine. Skupaj smo ustvarjali in se družili. Bilo je čudovito.

Veselimo se že, kaj nam bo prinesel deževen april!

Želvice - februar

V mesecu februarju smo se »Želvice« veliko družile z otroki iz drugih skupin Cicibanovih uric. Najprej smo imeli skupne urice na katerih smo praznovali rojstni dan. Obiskal pa nas je tudi vzgojitelj Gregor s svojo harmoniko. Z zanimanjem smo poslušali viže, ki nam jih je zaigral, nekateri smo se ob njih tudi zavrteli. V pustnem tednu pa so nam vzgojiteljice organizirale pravo pustno rajanje. Na druženje niso prišli otroci, temveč Spidermani, različne živali, princese in še kdo. Posladkali smo se z debelimi pustnimi krofi, nato pa zaplesali v telovadnici. Na ostalih druženjih pa smo se veliko igrali, ustvarjali in peli.

Želvice - januar

V mesecu januarja smo »Želvice« odrivale radosti zime. Sicer nam je vreme malce ponagajalo, saj nam ni prineslo nič snega, zato zime v celoti še nismo doživeli. A vseeno smo se o njej pogovarjali, si ogledovali knjige, pogovorili smo se o zimskih oblačilih in si izdelali čisto prave rokavice. No, na roke si jih ravno ne moremo natakniti, saj so iz kartona, a izgledajo prav lepo.

Spoznali smo tudi deklamacijo o zimi z naslovom »Pletilja zima«. Joj, kaj vse ta zima počne; plete, dela, prinaša sneg, naredi snežaka … Skoraj smo jo že popolnoma osvojili. Spoznavali smo tudi živali, ki naravnost obožujejo zimo in jim kljub temu, da nimajo bunde, prav nič ne zebe. Vsak je izdelal svojega pingvina. A ta pingvin ni čisto navaden, prav poseben je, saj je njegov trebušček tako mehak kot puhek.

In ne smemo pozabiti, da smo v tem mesecu praznovali kar dva rojstna dneva. Mmm, kako smo se sladkali.

Ne dvomimo, da nam bo tudi mesec februar prinesel veliko novih izkušenj, kdo ve, morda pa prinese tudi kaj snega. Komaj ga že čakamo!

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.