MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sovice

Vzgojiteljica: Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: Maruša Cerar   
Starost otrok: 3-6 let  
Število otrok: 7  

Letos je v skupini »Sovice« nekoliko manj otrok, a to nam še zdaleč ne predstavlja ovir. Smo radovedni, igrivi in veseli – dve uri igranja, ustvarjanja in prepevanja tako mineta zelo hitro. Družimo se ob sredah od 17. do 19. ure. 


 

 

 

NatisniE-naslov

Sovice - januar

Veseli smo zakorakali v novo leto, novim dogodivščinam naproti. V začetku meseca smo prebirali pravljico »Nasmejani sneženi mož« in se pogovarjali o tem, kaj nas razveseli, nato pa še izdelali snežake. Zimski dnevi so naše misli popeljali v severni del sveta, spoznavali smo živali, ki živijo na Antarktiki in izdelali severnega medveda. V januarju nas je grelo toplo sonce in na Cicibanovih uricah smo ga prijetno izkoristili. Igrali smo se na igrišču vrtca, kjer smo se zabavali na igralih in sodelovali pri rajalno-gibalnih igrah. Ta mesec sta svoj rojstni dan praznovali dve deklici, tako da tudi rajanja in sladkanja ni manjkalo. Konec meseca smo reševali naloge, ki spodbujajo prijateljstvo in medsebojno druženje. Ker je bil odziv nanje pozitiven, nas nekaj izzivov čaka še v mesecu februarju. 

Otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

Sovice - december

DECEMBER

Ta čarobni, praznični mesec smo pričeli s prižigom lučk na vrtčevski smrečici. Odpravili smo se na sprehod po Moravčah. Cicibanove urice imamo v večernih urah, sprehod je imel tako v soju lučk prav poseben čar. Ker smo bili celo leto zelo pridni, je Dedek Mraz držal obljubo in nas zares obiskal ter obdaril. Šolski otroci so nam zaigrali dramsko igro »Zajčkov čarobni lonček«. Spoznavali in igrali smo se tudi s prijatelji drugih skupin Cicibanovih uric. Praznično vzdušje smo si pričarali z igro in plesom ob božični glasbi. Izdelali smo voščilnice, ki sedaj krasijo naše domove.

Ob začetku novega leta vam otroci skupine »Sovice« z vzgojiteljicama Patricijo in Marušo želimo, da bi bilo v vaših domovih veliko veselja in topline.

Tudi midve si bova še naprej prizadevali, da bodo urice, ki jih preživimo skupaj narisale nasmehe na obraze in ogrele srčke našim »Sovicam«.  

Patricija in Maruša

Sovice - november

Začetek meseca so zaznamovali deževni dnevi, kar pa smo izkoristili za pogovor o vremenskih pojavih. Preizkusili smo se v vlogi znanstvenikov in izvedli poskus »deževanje«. Na to temo smo tudi likovno in plesno ustvarjali. Hitro se bliža mesec december in s tem obiski in obdarovanja dobrih mož. Skriti zaklad nas je vodil do pisma Dedka Mraza, v katerem je napisal, da nas bo obiskal. Zabavali smo se ob praznovanju rojstnega dne naše najmlajše »Sovice«.

Sedaj pa stopamo v veseli, čarobni december, čudovitim dogodivščinam naproti.

Otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.