MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Slončki

Vzgojiteljice: Anja Avbelj, Lucija Vrankar, Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: /  
Starost otrok: 3-6  
Število otrok: 21  

Letos smo v skupino »Slončki« vključeni vsi otroci Cicibanovih uric. Skupino obiskuje 21 otrok, ki s svojo igrivostjo, razigranostjo in radovednostjo poskrbijo za veselo in prijetno vzdušje. Družimo se ob ponedeljkih, od 17. do 19. ure. Druženja namenimo igranju, prepevanju, plesanju, ustvarjanju, gibanju … ob razgibanem programu nam tako dve uri še prehitro mineta. ☺

 

Natisni E-naslov

Slončki - april

MAREC IN APRIL

Mesec marec je posvečen mamicam in očkom, zato so tudi otroci na cicibanovih uricah v ta namen izdelali presenečenja za svoje starše. Otroci so pripovedovali o tem, kaj radi počnejo s staši ter zakaj jih imajo radi. Misli otrok smo zapisale na izdelke, ki so jih podarili svojim stašem. V tem mesecu smo se pripravljali na nastop za mamice in očke. Vadili smo pesmici in deklamacijo, s katerimi smo nastopali.

Sončno vreme v začetku meseca aprila nam je omogočilo preživljanje časa na prostem. Otroci so se razveselili igranja na igrišču vrtca, vzporedno med prosto igro pa je potekala tudi likovna dejavnost. Na igrišče smo prinesli potreben material in barve, za izdelavo pomladne dekoracije.

Eno izmed druženj smo namenili pogovoru o varnosti v cestnem prometu – »Pasavček«. Pogovorili smo se o tem, kako pomembno je, da se v avtomobilu pripnemo, otroci so po želji izmenjali svoje izkušnje. Kljub oblačnemu vremenu, smo se pogumno odpravili na sprehod, ki pa nam ga je popestril rahel dež. Pohiteli smo pod streho in ob gibalnih igrah in prepevanju pesmic o dežju, počakali, da je le ta prenehal.

Pred prazniki so otroci pobarvali jajčka in izdelali velikonočno dekoracijo za domov. Prebrali smo zabavno zgodbo »Čudno jajce«. V tem mesecu smo praznovali dva rojstna dneva, rajali in se sladkali.

Vzgojiteljice cicibanovih uric

 

Slončki - februar

Prvo srečanje v mesecu februarju smo namelili iskanju skritega zaklada. Otroci so sodelovali ob skupinskem reševanju nalog, se pri tem zabavali in krepili prijateljske vezi. Lepo vreme smo izkoristili za gibanje na prostem – otroci so se spontano gibali na igrišču vrtca. Gibalne dejavnosti pa smo izvajali tudi noter. V telovadnici vrtca smo se družili ob gibalnih igrah in igrah za spodbujanje socialnega razvoja otrok. Veliko smo tudi prepevali.

Otroci so prisluhnili pripovedovanju zgodb na temo »družina«, ter pripovedovali o svojih družinskih članih, vsak izmed njih je svojo družino tudi narisal.

Eno izmed druženj smo namenili pogovoru o vesolju, otroci so si izmenjali ideje o vesolju, nato pa smo si ogledali posnetke vesolja, rakete in astronavtov. Otroci so si jih z zanimanjem ogledali in jih komentirali. Nato pa so si z našo pomočjo izdelali igrico »raketa«.

Komaj že čakamo naslednje druženje – pustno rajanje, ko se bomo našemili, zaplesali in se posladkali s slastnimi krofi. J

Vzgojiteljice Cicibanovih uric

 

Slončki - januar

Januar smo pričeli z večernim sprehodom po Moravčah z žepnimi svetilkami. Odšli smo si ogledat naš okrasek na novoletni jelki pred Kulturnim domom Moravče. Mesec smo si popestrili s prepevanjem pesmic, ter poslušanjem pripovedovanja pravljice ob kamišibaju oz. japonskemu gledališču. Igrali smo se igre po želji ter matematično igro - sonček. Ustvarjali smo snežinke iz soli, ki smo jih razstavili na oglasno desko. Praznovali smo dva rojstna dneva.

Veliko časa smo namenili gibalnim dejavnostim v telovadnici. Otroci so uživali v izvajanju poligona in igrah z žogo. Seznanili so se tudi z rajalnimi igrami (Bela, bela lilija, Črni mož, Gnilo jajce in Ptički v gnezda).

Zdaj pa že vstopamo v nov zimski mesec, novim dogodivščinam naproti.

Lepo vas pozdravljamo,

vzgojiteljice in otroci skupine »Slončki«

Prispevek napisala: Patricija Oblak

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.