MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Predšolska folklorna skupina »lilije« in zaslužen končni izlet

V soboto, 9. 6. 2018, se je predšolska folklorna skupina »Lilije« v organizaciji Turističnega društva Moravče odpravila na končni izlet (z nami so bili seveda še otroci šolske folklorne skupine »Moravški mački« in člani TDM).

Odpravili smo se v jutranjih urah in se vrnili šele proti večeru. Najprej smo se ustavili na Rašci, kjer smo si z vodičko ogledali Trubarjevo domačijo in mlin na Trubarjevi domačiji. Sledil je nastop na Trškem dnevu, predstavili smo se z venčkom: Igramo se, igramo se, To je tista muha, plesna igra različnih plesov in Diradičindara. Otroci so plesali v folklornih oblekah in seveda - bosi. Po okrepčilu smo se podali na krajši pohod po gozdu iz Roba do slapa Kobilji curek. Ob vrnitvi nazaj smo se ustavili na kosilu in se podali k zadnji postaji. Obiskali smo kmetijo na Velikem Osolniku in si ogledali delavnico izdelovanja suhe robe. Najprej smo si lahko ogledali, kako so kuhalnice, eno po eno, izdelovali nekoč - vse ročno seveda, nato pa smo obiskali še delavnico in videli, kako so različni stroji nadomestili roke delavnega človeka.

Poskrbeli smo tudi za sladek zaključek našega druženja - zadnja postaja je bila seveda še naša domača sladoledarna, kjer smo si privoščili kepico sladoleda in jo kar peš mahnili proti šoli, kjer pa so nas že odprtih rok čakali naši starši.

Z izletom smo zaključili še eno izjemno leto na folklori, zabeležili smo lepo število nastopov in sebe ter naš kraj predstavili tudi po Sloveniji.

Zahvala vsem otrokom za redne obiske vaj in sodelovanje, še velik hvala pa našim staršem, ki so se odzvali na povabila na nastope in tekom celega leta razumevajoče sodelovali z nami.

Hvala tudi Turističnemu društvu Moravče, občini Moravče in seveda vodstvu vrtca Moravče.

Sedaj pa zaslužene počitnice in vljudno vabljeni otroci od 4. leta dalje, da se nam drugo šolsko leto pridružite tudi vi!

Lepo vas pozdravljava,

Karmen in Gregor, vodji predšolske folklorne skupine »Lilije«.

Natisni E-naslov

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.