MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Kranjska Gora, 1.skupina, 1.dan

Že prejšnji teden smo se z otroki pripravljali na odhod na letovanje. Prebirali smo Kekčeve prigode in dobro spoznali njegovo življenje in okolje. Ker smo se odpravili v Kranjsko Goro, nam je Kekčeva tema postala še bližje.

Nestrpni in polni pričakovanj ter vsak s svojimi željami, smo se z avtobusom odpravili na pot. Ustavili smo se v Planici. Februarja smo se z otroki seznanjali z zimskimi olimpijskimi igrami, zato smo si še od blizu želeli ogledali prave skakalnice naših »orlov«. Kako velike in veličastne so v resnici. Videli smo tudi vetrovnik, prava atrakcija!

Pot nas je vodila do talnega izvira reke Save Dolinke, Zelenci. Opazovali smo dviganje mehurčkov v vodi, mlade ribice in prelepo smaragdno barvo. Zaradi izrazite zelene barve je izvir tudi dobil ime. Ko smo zatisnili oči, smo slišali ptičje petje ponirkov, ki se zadržujejo v bližini.

Za nekaj ovinki nas je pričakala Vila Šumica, obdana s širnimi gozdovi in šumečo Pišnico, kjer smo s pripomočki raziskovali male živali ob in v vodi, pretakali vodo ter izdelovali in kuhali »čarobne zvarke«. Po večerji nas je čakalo presenečenje – taborni ogenj, ob katerem smo prepevali, plesali in se posladkali. Zvečer smo se ob bleščeči lučki in pravljici zazibali v prijeten počitek.

Ana Gerčar.

Natisni E-naslov

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.