MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MORAVČE

Tako kot v mnogih vrtcih in šolah po Sloveniji smo se tudi v našem vrtcu pridružili projektu tradicionalni slovenski zajtrk.

Danes, 17. 11. 2017, smo imeli na naših mizah za zajtrk lokalno pridelano hrano: kruh, maslo, med, mleko in jabolko – vse slovenskega porekla, ki so nam jo podarili kmetje in kmetijska podjetja, čebelarji ter živilskopredelovalna podjetja. V skupini »Gumbki« so se nam na tradicionalnem slovenskem zajtrku pridružili tudi župan Martin Rebolj, pomočnica ravnateljice Branka Peterlin, predstavnika in predsednica Čebelarskega društva Moravče, Irena Urbanija in donator mleka Ambrož Peterka. Po zajtrku, smo za goste v zahvalo pripravili majhno presenečenje. Predstavili smo se s pesmicama Luža mleka in Če si slabe volje.

Ta dan je imel prav poseben  namen. Ne samo, da smo okušali dobrote domače pridelane hrane, temveč smo otroke ozaveščali o pomenu zajtrka, da bodo to postale njihove prehranske navade. Naučili smo se tudi, da hrana ne zraste na trgovskih policah, ampak jo mora pridelati človek sam.

Ljudje se premalo zavedamo, kako pomembno je uživanje domače, zdrave hrane. Zato  naj v prihajajočih prazničnih dneh, po vaših domovih diši po medu in cimetu, na mizah pa naj bo slovenska - domača pridelana hrana.                                              

Napisala  Janja Levičnik Podržaj

Natisni E-naslov

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.