01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Ko je pomlad v razcvetu, so najbolj aktivne tudi čebele. Seveda tudi otroci iz skupine Polžkov nismo prav nič drugačni. V tem mesecu smo zajemali pomladno dogajanje s polno žlico.
Pričeli smo z 3- dnevnim plavalnim tečajem v Vodnem mestu Atlantis , ki smo se ga udeležili starejši otroci. Prvi dan so nas učitelji razporedili po skupinah glede na naše predznanje prilagojenosti na vodo. V prvih skupnih zamahih smo zelo uživali, saj smo imeli okoli sebe svoje prijatelje in tako premagali tihi strah pred vodo.
Drugi dan so nas že pričakali učitelji z rekviziti in nas postopoma uvedli v prve plavalne zamahe. Spoznali smo različne tehnike plavanja in predvsem uživali v vodi in na njej. Zadnji dan pa je bil namenjen igri v vodi in spuščanju po toboganih.
Mlajši otroci pa smo odsotnost starejših izkoristili za prosto igro in raziskovanje igralnice in igrač, ki že dolgo niso bile na voljo.
Navduševali smo se nad bujnim pomladnim razcvetom in se podajali na raziskovalne sprehode po okolici vrtca.
Sledil je naravoslovni teden v katerem smo v igralnici izvedli različne poizkuse ( vulkan, kaj plava na vodi, kaj potone, kako roža črpa vodo, itd).Praznovali smo kar dva rojstna dneva in se skupaj sladkali.
Narava je najlepša, ko je čista. Zato smo še posebej pazili, kako smo ločevali odpadke, si ogledali ekološke otoke v Moravčah in se trudili za čisto okolje okrog nas.
Na sprehodih nismo pozabili na varno hojo v prometu. Ogledali smo si varne poti okrog vrtca, se učili pravilno prečkati cesto in si zapomnili, da zebre niso le v Afriki, ampak tudi na cesti.
Skupaj s starši smo se trudili za vestno pripenjanje z varnostnim pasom. Tako smo v projektu Pasavček zapolnjevali kartončke z žigi in nekateri so si že prislužili nagrado- štampiljko Pasavčka.
Odzvali pa smo se tudi povabilu Čebelarskega društva Moravče in si ogledali Čebelarski dom. Izvedeli smo veliko zanimivosti in se na koncu ogleda tudi posladkali z medom.
Upamo, da se pomlad še ne bo prehitro poslovila, ker nas v mesecu maju čaka še veliko pomladnih izzivov.

Lep pozdrav od otrok iz skupine Polžkov od Vide in Marte!

    

 

 

Dostopnost