01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Na začetku meseca aprila smo se v skupini Gumbki najprej poslovili od naše Simone, ki odhaja na porodniški dopust. Slovo je bilo težko, a vendar smo veseli, da jo bo kmalu razveselil novi član družine.
Nato smo se poslovili še od učiteljice Mance, ki nas je vsak torek naučila kakšno novo angleško besedo ali dve. Zaslužili smo si tudi diplome oz. priznanja.
Seznanili smo se s praznikom Velika noč in ob tem barvali jajčka iz stiroporja. Najstarejši otroci so se odpravili na plavalni tečaj v Vodno mesto Atlantis, kjer so se seznanili s spretnostmi v vodi.
Večkrat smo imeli pevske vaje, kjer smo se seznanili z novimi pesmimi in ponavljali že poznane.
V tem mesecu pa smo izvedli tudi naravoslovni teden, kjer smo izvajali različne naravoslovne poizkuse. Bilo je zabavno in predvsem poučno.
Mesec pa smo zaključili z dejavnostmi za projekt Pasavček. Sprehodili smo se po Moravčah, iskali in poimenovali prometne znake, se seznanili z varnim načinom hoje v prometu. Vso pridobljeno znanje pa smo uporabili v prometnem poligonu na igrišču. Narisali smo cesto, postavili prometne znake ter semafor in narisali prehode za pešce. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina se je po »cesti« vozila s poganjalci, druga so bili pešci. Nato smo vloge zamenjali. Pri tem smo se zares zabavali in se počutili skoraj kot »odrasli« v prometu.
Tako nam je hitro minil mesec april, sedaj pa odhajamo na zaslužene počitnice.

Zapisala: Urša Zajc

     

Dostopnost