01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec marec je bil v naši skupini pomladno obarvan. V sredini meseca smo imeli pomladno delavnico z našimi starši, na katero smo se pripravljali že od prvega marca dalje. Odločili smo se namreč, da za naše starše pripravimo dramatizacijo pravljice »Zajček Jurček išče pomlad«. Razdelili smo si vloge, za vsakega od nas se je nekaj našlo, izdelali smo si kostume, pripravili sceno ter vadili, vadili in vadili. Vsak dan smo postajali boljši in boljši, hitro smo si zapomnili besedilo pravljice, se naučili pomladni ples in bili pripravljeni. Pripravljeni na premiero naše prve predstave. Starši in naši bratci ter sestrice so bili navdušeni. Po predstavi smo se družili še ob ustvarjalnih delavnicah, ki so jih pripravile vzgojiteljice. Izdelali smo dekoracijo za okna, s ptički okrasili garderobo ter domov odnesli prave lovilce sanj.
V začetku meseca smo imeli zimski športni dan. Z avtobusom smo se odpeljali v Vidrgo, kjer smo na zadnjih zaplatah snega uživali v sankanju, se pogreli ob toplem čaju in se posladkali. Ob materinskem dnevu smo za naše starše, za mamice in očke, pripravili majhna darilca, za katera smo se zelo potrudili. Mesec marec je bil prijeten in topel, veliko časa smo preživeli zunaj, odhajali na dolge sprehode, najraje od vsega pa smo se vedno znova vračali v gozd, kjer zelo uživamo.
Zelo nas že zanima, kaj nam bo prinesel muhasti april. Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine »Metulji« s Klavdijo, Natašo in Metodo.

Zapisala: Klavdija Gorišek

    

Dostopnost