01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Zima je tisti čas, za katerega pričakujemo, da nas bo razveselila z zapadlim snegom. V začetku meseca smo vsak dan čakali sneg, a ga žal ni in ni bilo. Naučili smo se pesem o zimi in jo večkrat prepevali ter upali, da jo bomo priklicali. Zimo nimamo radi samo otroci, temveč tudi nekatere živali. Ena izmed njih je pingvin. S pomočjo pravljic o pingvinih in ogledu videoposnetka smo se seznanili, kakšen je pingvin, kaj ima rad, kako se giba itd. Naša želja je bila, da bi ga tudi spoznali. Nekega dne smo se odpravili na sprehod do Drtijščice. Opazovali smo naravo v zimskem času in kar naenkrat zagledali pingvina. Polna veselja in navdušenja smo se tiho odpravili do njega. Ugotovili smo, da je mogoče izgubljeni pingvin, o katerem smo tudi brali pravljico. Odnesli smo ga s seboj v vrtec in mu pripravili dom. Skupaj z nami je preživel nekaj dni, nato pa smo ga odnesli nazaj k Drtijščici, saj je zagotovo že pogrešal svoje prijatelje. Poslovili smo se z željo, da nas še kdaj obišče. Poleg tega smo tudi likovno ustvarjali in se igrali v kotičkih, ki so bili vezani na temo o pingvinih. Sestavljali smo sestavljanke, lovili ribe in z njimi hranili pingvine.
Večkrat se je iz igralnice slišal tudi bans z naslovom Si že videl kdaj pingvina piti čaj ali pa pesem na ledenem polju južnega tečaja, v črno belih srajčkah sto pingvinov raja…
V drugi polovici meseca nas je zima končno razveselila s snegom, zato smo se odpravili na sneg, kjer ni manjkalo veselja in igre s snegom. Kljub temu, da je sneg mrzel, nas to ni motilo in smo se radi igrali zunaj na snegu. Upamo, da nas bo sneg še kakšen dan razveselil, saj bo potem že kmalu prišel čas, ko bomo poskušali pregnati zimo.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Žabice z Mojco in Bojano.