01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Veste po čem smo si najbolj zapomnili mesec januar? PO SNEGU! Končno ga je zapadlo toliko, da smo se lahko kepali, valjali in sankali po bregu za našim vrtcem. Tisti teden, ko je sneg pobelil naše mesto, nismo počeli prav nič drugega, kot čas preživljali zunaj na snegu in se utrujeni vračali v vrtec na kosilu in zaslužen počitek. Res si želimo, da nam tudi prihodnji mesec podari nekaj snežink ter pobeli našo okolico.
Sicer pa smo v mesecu januarju spoznavali koledar in dneve v tednu. Po ponedeljku vedno sledi torek in naš najljubši dan v tednu je petek, kajti to pomeni, da smo potem dva dni doma. Izdelali smo si vremensko hišico, na kartončke narisali različne vremenske pojave; in tako v hišici vsak dan označujemo vreme. V mesecu januarju nas je obiskal medicinski brat iz ZD Domžale. Pogovarjali smo se o skrbi za svoje zdravje, o dobrih in slabih razvadah ter higieni rok. Najbolj zanimivo je bilo, ko je iz svoje torbe vzel stetoskop s katerim smo drug drugemu poslušali bitje srce. Počutili smo se kot pravi zdravniki. Na pevskih vajah v tem mesecu smo se naučili novo pesmico o zimi, ki jo sedaj redno prepevamo v naši igralnici. Naučili smo se ples »Delamo snežaka«, in prav takšnega naslikali s čopiči na list papirja, jih izdelali iz slanega testa, čisto pravega pa izdelali zunaj iz snega.
Za nami je čudovit mesec januar, in že smo v pričakovanju pustnega februarja. Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine »Metulji« s Klavdijo, Natašo in Metodo.

Prispevek zapisala: Klavdija Gorišek