01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec december je mesec veselja in pričakovanj. Je najlepši in najbolj čaroben mesec v letu, ko nas pravljična čarobnost spremlja na vsakem koraku. Tudi v naši skupini smo poskrbeli za čarobno vzdušje, ki smo ga popestrili z okrašeno igralnico, pravljično hišico, lučkami, raznovrstnimi dogodki in dejavnostmi, ki so nas popeljale v svet čarobnosti in pravljice.

December je mesec, ki velja za najbolj veselega v letu. V skupini smo poskrbeli, da je bilo veselo in zabavno. Veliko smo peli in rajali ob prazničnih pesmi. Najraje smo prisluhnili in se zavrteli ob pesmi Lučke. Večkrat smo likovno ustvarjali različne izdelke, ki so krasili našo smreko, garderobo in igralnico. Pripravili smo tudi majhno presenečenje za naše starše, saj vsaka majhna pozornost prinese nasmešek na obraz.

Poleg vseh praznovanj in posebnih dni, ki jih je v mesecu decembru res veliko, smo praznovali tudi prvi zimski dan. Praznovali smo ga na prav poseben način, in sicer tako, da smo izdelali snežinke radosti, katere smo na prvi zimski dan poklonili vodji vrtca, kuharicam, čistilkam in perici. Snežinka radosti je pričarala veselje in zadovoljstvo, ki naj jih spremlja vse dni v letu 2023.

Ob koncu meseca pa je prišel težko pričakovani dan, ki se ga še posebej razveselimo otroci. Obiskal nas je dedek Mraz, ki nam je prinesel nove igrače. V zahvalo smo mu zapeli, tisto vsem že znano pesem Ringa, ringa raja dedek Mraz prihaja… Poslovili smo se z željo, da nas prihodnje leto spet obišče, mi pa se bomo potrudili, da bomo do takrat pridno pospravljali igrače, se razumeli s prijatelji, pomagali drug drugemu itd.

Tako je za nami mesec, ki je bil poln presenečenj, smeha in veselja. Upamo, da je bilo tako tudi pri vas. Otroci iz skupine Žabice vam z Mojco in Bojano želimo, naj v prihajajočem letu v vaših očeh še posebej sijejo iskrice ljubezni, miru in zadovoljstva. Srečno 2023!

Lep praznični pozdrav, otroci iz skupine Žabice z Mojco in Bojano
Prispevek: Mojca Vozel

    

Dostopnost