01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

»RES PRELEPA JE JESEN«
Oktobrsko – jesenske dejavnosti smo razdelili na štiri dele:
TEDEN OTROKA: otrokom smo ponudili zanimive dejavnosti. Vzgojiteljice smo za najmlajše otroke pripravile kamišibaj. Praznovali smo dva rojstna dneva in se poveselili s slavljencema. Igrali smo na različne inštrumente in sicer smo otrokom ponudili male inštrumente (bobne, ropotulje, ksilofon, palčke). Odpravili smo se do gozda nad ribniki in tam prebrali pravljico ter uživali v naravi. Za konec tedna otroka pa smo imeli še kostanjčkov piknik.
ZDRAVJE V VRTCU: otrokom smo poskušali na zabaven način ter preko igre predstaviti, kako naj bi skrbeli za svoje zdravje. Gibali smo se na svežem zraku in v igralnici, si umivali roke ter umivali dojenčke ter si pripravili sadna nabodala in dali poudarek na zdravi prehrani.
TEDEN POŽARNE VARNOSTI: obiskali smo gasilski dom v Moravčah, kjer so nam gasilci pokazali gasilski avto, gasilsko postajo, sami pa smo se lahko preizkusili tudi v špricanju. Velik dogodek pa je bil tudi, ko smo imeli evakuacijsko vajo vrtca. V vrtec so prišli gasilci ter nam na zabaven način predstavili gasilstvo.
ŠPORTNI TEDEN: ker sodelujemo v projektu Mali sonček, smo teden namenili predvsem gibalnim aktivnostim. Sodelovali smo tudi v projektu Šolski podnebni dan, izdelali smo štafetno palico in izvedli štafetni tek.

Ježki z Martino in Petro