01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Vrtčevsko leto smo pričeli s slikanico Velika skrivnost. V njej nastopajo živali, ki jih otroci že dobro poznajo, prav tako zanjo o njih zapeti pesem. Da je bilo še bolj zanimivo, smo slikanico dramatizirali s preprostimi lutkami.
Prekrasno Župančičevo pesnitev Ciciban in čebela smo otrokom pripravili v dveh oblikah, kot dramatizacijo z lutkama, ter v obliki umetniško izdelanega kamišibaja.
Kopa je na vrata potrkala jesen s svojimi žarečimi barvami, smo spoznali pravljico Razbita buča.
V jutranjem krogu smo prepevali že znane pesmi o živalih , ter spoznavali nove: o prstkih, pet majhnih račk… spoznali smo tudi izštevanko čebelah, ki se zdi otrokom še posebej zabavna. Z različnimi vajami smo razgibavali govorni aparat ter izvajali ritmične vzorce z lastnimi instrumenti.
Okolica vrtca nam nudi mnogo priložnosti za gibanje in športne aktivnosti po različnih vrstah podlag. Z veseljem smo se igrali na igrišču pri avtobusni postaji, tekli po razgibani kolesarski stezi, obiskali mlinček prijateljstva in račnik na Rudniku. Dočakali smo tudi otvoritev vrtčevskega igrišča. Kadar je slabo vreme, pa pripravimo poligon kar v avli vrtca.
Še posebej so se otroci veselili obiska policistke in ogleda policijskega vozila, pa tudi pomoči pri natančnem umivanju zob medicinske sestre.

Jesenki pozdrav, Irena, Špela, Maja