01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec junij je kar odbrzel mimo in prav tako vsi izvedeni dogodki v njem, a ostalo nam je veliko novih izkustev, doživetij, novih spoznanj in predvsem lepih druženj.
Z ustvarjanjem in oblikovanjem manjših priročnih posodic iz das mase so se otroci, ki so to želeli, preizkusili pri ustvarjalnem doživetju. Masa se nam je hitro posušila in seveda so jo otroci želeli pisano pobarvati.
Po dolgem času so nas s krajšo igrano predstavo razveselile dijakinje kamniške vzgojiteljske šole in nam popestrile dopoldne. Ker pa imamo vsi v Pikapolonah zelo radi naravo, smo se dnevno odpravljali vanjo. Raziskovali smo travnik, iskali in našli veliko 4- in 5-peresnih deteljic, jih posušili in si jih za trajni spomin nalepili na list.
Nepričakovano smo se spoznali z mladim kužkom, se učili, kako se mu primerno približaš in ga seveda z velikim veseljem občudovali. Prav tako nas je na sprehodu nekega dne presenetila gospa, katerega manjšega psička so otroci lahko, seveda z našo pomočjo, krajši čas »peljali na sprehod«. Tako preprosto presenečenje, a za nas zelo pomembno.
Pri prosti igri so otroci velikokrat posegali po hamma perlicah, jih spretno in vztrajno natikali na podlago, na koncu pa jo polikano in končano nalepili na podlago, na katero so otroci dorisali še celo paleto ustvarjalnih idej, kar je lep spomin na spretnosti otrok, ki so nam zaupani.
V tem mesecu so otroci dobili tudi veliko priznanj, saj smo eni starejših otrok v vrtcu in se številni projekti zaključujejo. Otroci so domov odnesli tudi skrbno zbrano in urejeno osebno mapo (port folio), kamor smo vzgojiteljice skozi celo leto vlagale izdelke vaših otrok.
Ker je poletje že skoraj tu, z njim pa se bližajo tudi počitnice nekaterih otrok, smo rojstne dni praznovali večinoma v tem mesecu. Skoraj vsakokrat smo se odpravili na prelepo praznovanje v naravo; kjer smo tokrat slikali s tempera barvami ob spremljavi ptičjega petja in Ribnikov – zares doživeti dnevi.
Dnevi pa niso smeli minevati brez priljubljenega teka in lovljenja – otroci so lovljenje na različne načine vzljubili in v njem uživajo.
Prav naše hitre noge pa smo nagradili z obiskom sodelavke v pokoju, ki je pred slabimi dvemi leti varovala vaše otroke. Presenečenje je bilo popolno, sama pa nas je pogostila in presenetila tudi z igro v pesku – kar prav vsi zares pogrešamo.
Ob obisku sodelavke pa se je eni izmed deklic utrnila zamisel, da bi obiskali tudi njo. Doma se je s staršema dogovorila in obiskali smo še njih; se poigrali in ponovno uživali.
Ko smo se odpravljali na sprehod, pa smo vsakodnevno z otroki opazovali tudi gradnjo pri naši šoli; kar otroke zelo zanima in se o tem veliko pogovarjamo.
Velikokrat se nam je v naravi utrne kakšna nova ideja in tudi v tem mesecu se nam je. Za svetlobno tablo smo ustvarjali čisto nove pripomočke – otroci so na donirano pleksi stekli risali svoje risbe in nato smo naredili premično razstavo; vsak otrok si je posamezno lahko pogledal risbe na svetlobni tabli. Sama pa sem iz nabranih rastlin in cvetov izdelala nove pripomočke za naravoslovno spoznavanje rastlin preko svetlobne table.
V tem letu se je nanizalo veliko novih dogodivščin … Načrtovanih in izvedenih je bilo mnogo vsebin, velikokrat pa so nas še lepše presenetila nepričakovana spoznanja in dogodki. Dragi starši in otroci, z vami smo rade sodelovale in se trudile vzpostaviti prijetno vzdušje. Zahvaljujemo se vam za vsa voščila, presenečenja in želja ter vam kličemo lepe počitnice in vse dobro!

Vzgojiteljice skupine Pikapolone.

Zapisala: Ana Gerčar.