01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu aprilu smo posvetili veliko časa varnosti v cestnem prometu. Pogovarjali smo se o varnem prečkanju ceste, varni hoji po pločniku in pomembnosti uporabe varnostnega pasu pri vožnji z avtomobilom. Spoznali smo tudi najpomembnejše prometne znake. Na poligonu v igralnici so otroci s svojimi avtomobilčki preizkušali spretnosti vožnje in parkiranja, ter na različnih podlagah razvrščali prometna sredstva. Naučili smo se tudi pesmic Moj rdeči avto in Kolesa na avtu se okrog vrte. Ker skozi naš kraj ne pelje železnica, smo se naučili izštevanke Mi se z vlakom peljemo in se odpravili na pravo domišljijsko vožnjo z vlakom.
Mesec april se svoji pregovorni muhavosti z vremenom ni izneveril, zato smo se pogovarjali tudi o pomenu dežja in vode nasploh za živa bitja ter spoznali življenjski krog žabe, ki je simbolno opisana tudi v knjigi Mala kraljična: Ali ga lahko obdržim. Ali bo Bibi in Gustiju uspelo povečati hišico z zalivanjem, je vprašanje, ki sproža mnoga razmišljanja, podobnosti in usmeritve.
Tudi mi smo praznike obeležili z ustvarjanjem, pri čemer smo vadili fino motoriko, izbiro in kombinacijo barv ter uporabo različnih tehnik: z živopisanimi koščki krep papirja smo okrasili stiroporna jajca, s tempera barvami smo sledili obrisu zajca in ga prav tako izdelali s pomočjo barvnih trakov. Po prebrani knjigi Čudno jajce se je naš pogled na živalske mladiče spremenil in izostril, otroci pa so bili veseli najdenega skritega zaklada.
Pesmi smo spremljali s palčkami in lastnimi inštrumenti, se igrali gibalne igre Lisica, kaj rada ješ in dan – noč, ter socialno igro zeleni krokodil. Z veseljem si včasih za spremembo ogledamo tudi kakšno risanko, ki nas popelje v svet iznajdljivosti in domišljije.

Lepo vas pozdravljava Irena In Tina.