01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu aprilu smo počeli veliko zanimivih in raznolikih stvari
Za en dan smo se spremenili v znanstvenike. Znanstveniku Čunga Lunga smo pomagali reševati matematične naloge, kjer smo prirejali glede na barvo in obliko, uvrščali ter razvrščali. Seznanili smo se s števili in jih skušali zapisati s prsti v sladkorju ter jih prepoznavali. Naloge smo uspešno opravili in bili zato tudi nagrajeni.
K nam je prišel tudi novi prijatelj, s katerim smo skupaj raziskovali vrtec, igralnico, igrače in spozanvali nove prijatelje.
Veliko časa smo preživeli na svežem zraku. Večkrat smo odšli v park, kjer smo se igrali z naravnim materialom, se lovili in zabavali. Sprehodili smo se ob Drtijščici in do ribnikov, kjer smo opazovali žabe ter njihove mreste.
Odpravili smo se na lov za skritim zakladom, kamor nas je poslal gusar. Skriti zaklad smo iskali po Moravčah tako, da smo iskali različne namige in izvajali gibalne vaje. Zaklad smo na koncu le našli v parku. V skrinji so bili čokoladni cekini ter prave gusarske preveze za oči.
Likovno smo ustvarjali na temo pomladi in s tempera barvami prosto slikali. Izdelovali smo lutke na paličicah in z njimi izvedli kratko predstavo po skupinah.
Seznanili smo se s praznikom velika noč in običaji, ki jih ta praznik prinese. Pobarvali smo jajčka iz stiroporja in izdelali košarice za jajčka. Ob tem smo se seznanili z novo pesmijo Bel zajček (Miša) in se naučili koreografijo za to pesem. Od velikonočnega zajčka pa smo prejeli pismo, v katerem nas je prosil, da mu pomagamo poiskati jajčka, ki jih je izgubil. Tako smo se podali na iskanje velikonočnih jajčk. Ker smo bili uspešni in našli vsa jajčka, nas je na koncu pričakala sladka nagrada.
Tako je minil april v Gumbkih. Se vidimo v maju!

Zapisala: Urša Zajc