01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Aprila pride čas zaključevanja prvih projektov, v katere smo vključeni v naši skupini. V aprilu smo zaključili s projektom Pasavček – varno v prometu, preko katerega smo spoznavali varne poti do vrtca, spoznavali prometne znake in na vsakodnevnih sprehodih utrjevali varen odnos do prometa in skrb ob tem za svojo varnost.
Z aktivnim sodelovanjem so otroci v interakciji s svojimi starši poslušali pripovedovanje pravljic in pesmi. S projektom Pravljični palček, ki ga vodi knjižnica Domžale so nato otroci slišane pravljice pripovedovali ostalim otrokom v skupini. Ob zaključku so otroci ustvarili prelepega palčka bralčka, ki bo razstavljen v knjižnici Daneta Zajca, v Moravčah.
Otroci so na sprehodih izrazili željo po nabiranju šopkov; včasih smo z njimi popestrili igralnico, včasih pa so doma razveselili svoje starše.
Priključili pa smo se tudi zelo zanimivi mednarodni kampaniji globalnega ozaveščanja otrok o skrbi za naravo, preko katere smo izvajali različne akcije, v katerih smo uživali prav vsi.
Kmalu pa prihaja mesec maj, v katerem bomo imeli prav poseben dogodek Noč v vrtcu, odpravili se bomo tudi na zaključni izlet in še kaj.

Zapisala: Ana Gerčar.