01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu marcu smo izvedli prvi in komaj pričakovani izlet v novodobni muzej zgodovine Celje. Ogledali smo si muzej igrač, ki se imenuje tudi Hermanov brlog.
Muzej novejše zgodovine Celje, ki ima sprejet strateški dokument svojega delovanja, je znanstvenoraziskovalna in vzgojno-izobraževalna ustanova hkrati. Z oživljanjem predmetov in njihovih zgodb razjasnjuje preteklost, pomaga pri razumevanju sedanjosti in soustvarjanju prihodnosti. Je prostor spoznavanja, učenja, druženja in razmišljanja.

Najbolj zanimiv je bil vsekakor avtobus in vožnja z njim. Po avtocesti, smo se tako po tunelih, kjer smo zaprli oči, pripeljali v Celje. V muzeju sta nas pričakali dve prijazni gospe, ki sta nas razdelili v dve skupini. Prva skupina si je pod vodstvom ogledala muzej igrač v Hermanovem brlogu, drugo skupino pa je čakala delavnica, kjer so si otroci izdelali kape z lisjakom Hermanom.

Za naše starše pa smo v mesecu marcu pripravili kar nekaj naših izdelkov in se naučili dolgo deklamacijo Mama, F. Lainščka.
Otroci so sami pripravili darila in projekt je trajal kar dva tedna. Izdelali pa so čudovita češnjeva drevesa, ki bodo krasila domove.

V mesecu aprilu nas čakajo nove dogodivščine in raziskovanja.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz Žogic z Meto in Nino.

Prispevek in fotografije:
Nina Puc