01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu marcu se je zvrstilo mnogo dogodkov, ki smo jih podkrepili z raznovrstnimi dejavnostmi.
Prvi dan v mesecu v vrtcu ni bilo otrok, bile pa so prisrčne in radožive maškare, ki so zaplesale ob živahnih pustnih pesmih. Z veseljem so se igrale tudi z baloni, dokler le-ti niso izpustili svoje sape. S pustovanjem smo simbolično pregnali zimo, o čemer smo slišali v pravljici Koga se boji gospa Zima. Je pa obljubila, da se konec leta zopet vrne.
Ob prvem prazniku pomladi, Gregorjevem, smo izdelali ptičke, saj se po starem ljudskem izročilu ta dan »ptički ženijo«. Ogledali smo si tudi slikanico Pokonci izpod korenin, ki v vezani besedi govori o prebujanju narave in življenjskem ciklu.
Ker ob koncu meseca marca praznujejo naše mame, smo veliko časa posvetili učenju pesmi o mamah in ji podarili marjetico. Da pa se očetje ne bi počutili prikrajšane, smo tudi njim pripravili presenečenje. Prav tako smo se zanje naučili deklamacijo in jim podarili unikatne kravate.
Vreme nam je bilo v tem mesecu res naklonjeno, zato smo vsakodnevno del dejavnosti izvedli v naravi, najpogosteje v gozdu, kjer smo bili vsak dan priča spremembam in prebujanju rastlin. Tam smo nabrali vejice, storže, bršljan, praprot, liste… ter v naslednjih dneh ustvarjali obraze po prebrani pravljici Gospod Vesel in gospa Mrak. Na travniku pa smo se naučili gibalne igre Lisička, kaj rada ješ, ter uprizorili pravo travniško dirko.
S palčkami smo ustvarjali ritmične vzorce, oponašali zvoke narave in spremljali že znane pesmi.
Praznovali smo dva rojstna dneva, imeli zobno preventivo in usvajali nove angleške besede.

Lep pomladni pozdrav, Irena in Tina.