01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Prišla je pomlad in z njo tudi nova zanimiva doživetja. Odpravili smo se na izlet z avtobusom. To je bilo za nas prav poseben dan, saj so se nekateri izmed nas z avtobusom peljali prvič. Pot nas je peljala v Celje, v otroški muzej igrač »Hermanov brlog«. Ogledali smo si preko 400 igrač iz različnih časovnih obdobij. Pri ustvarjalni delavnici pa smo si izdelali vsak svojo »Hermanovo« kapo.
Prometna vzgoja in varnost na cesti je del naših vsakodnevnih aktivnosti v vrtcu, v mesecu marcu pa smo varnosti v prometu posvetili še večjo pozornost. Pri projektu Pasavček smo spoznali pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo. Izpolnjevali smo kartonček vsakodnevne varne uporabe varnostnih pasov pri vožnji v vrtec in domov. Na sprehodih smo bili pozorni na našo varnost na cesti in varno prečkanje ceste.
Ob prazniku smo likovno ustvarjali in izdelali darila, ki smo jih podarili mamicam in očkom. Presenetili smo jih z deklamacijama Mama in Moj očka, korenjak.
Pomlad smo pričakali ob petju pomladnih pesmi Vijolica, Trobentica in zvonček ter Pomladna. Zaplesali smo na otroško zabavno pesem Nagajiva pomlad. Pomladne delavnice so bile čas ustvarjanja likovnih izdelkov, saj smo ustvarjali tako v vrtcu kot doma. Ponosno smo pripravili pomladno razstavo naših ustvarjalnih izdelkov in z njimi okrasili tudi našo igralnico.
Čudovito spomladansko vreme smo izkoristili za sprehode in igro na prostem. V naravi smo izvajali jogo za otroke, kjer smo različne jogijske položaje izvajali individualno, v paru in skupinsko. Najbolj zabavne pa so bile jogijske igre, npr. En dva tri – joga drevo.
Odpravili smo se na daljši pohod mimo Hribc do gradu Tuštanj. Nadaljevali smo z integrirano angleščino, filozofijo za otroke ter obiskali knjižnico.