01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Pomlad je tisti letni čas, ko nas narava razveseli s svojim prebujanjem in toplimi dnevi. Spodbudi nas k poslušanju žvrgolenja ptic, opazovanju cvetočih dreves, dišečih cvetlic itd. Njena raznolikost in lepota sta nas navdihnili k različnim pomladnim dejavnostim. Odkrivali in spoznavali smo nekatere osnovne značilnosti pomladi. Najmlajši otroci imamo še posebej radi stvari, ki jih lahko tipamo, vidimo, odkrivamo itd. Tako sta nam vzgojiteljici v začetku meseca pripravili velik pomladni plakat, na katerem smo pridobivali različne senzorne izkušnje. K sodelovanju sta povabili tudi naše starše, ki so prinesli različen odpadni material, katerega smo uporabili pri izdelavi kolaža. Kolaž je likovna tehnika, pri kateri lepimo različen material na podlago. Uporabili smo odpadni filc, folijo, s katero so bili včasih oviti šolski zvezki, različni zamaški, plastične sladoledne palčke, plastični pokrovi od vlažilnih robčkov, odpadni blago itd. Preko čutil smo spoznali, da so materiali na videz in otip različni ter skozi različne dražljaje pridobivali nove izkušnje in znanja.
Mesec marec je tudi eden tistih mesecev, ki je poln posebnih dni. Praznovali smo jih na različne načine in vsak je bil nekaj posebnega. Še posebej veseli smo bili, ko smo pripravili majhna presenečenja za naše mamice in očke, ki jih imamo zelo radi. Praznovali smo tudi prvi pomladni dan, pri katerem so sodelovali tudi naši starši. Skupaj z njimi smo ustvarili zanimive in čudovite pomladne izdelke, katere smo ponosno prinesli v vrtec in jih razstavili v garderobi. Sedaj pa nam krasijo našo igralnico.
Seznanili smo se z novo pesem Mali zvonček in jo gibalno uprizorili. Spremenili smo se v majhne, ljubke zvončke, ki jih je njihov bratec s pomočjo toplega sonca prebudil iz globokega sna: “Bim bim, zaspance budim, prišla je pomlad in sonček naš zlat.” In prav sončni dnevi so nas v mesecu marcu večkrat razveselili in se tako odpravili na sprehod, kjer smo spoznavali in opazovali spremembe v pomladnem času. Še posebej smo se razveselili, ko smo se lahko igrali na travniku in opazovali prve pomladne znanilce. Zagotovo bo takšnih dni še veliko, ko bomo uživali v prebujanju narave in odkrivali nove stvari. Že komaj čakamo.

Lep pomladni pozdrav, otroci iz skupine Miške z Mojco in Bojano

Prispevek napisala: Mojca Vozel