01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec marec se je začel veselo. Že prvi dan smo se našemili v pustne kostume in skupaj z drugimi skupinami odšli na pustno povorko po Moravčah. Tako smo veselo in nagajivo odganjali zimo in klicali pomlad. Pustovanje smo nadaljevali s pustnim rajanjem v vrtčevski telovadnici. Mi smo dali vse od sebe, da pomlad končno potrka na naša vrata.
Vreme je bilo že prav spomladansko, zato smo ga izkristili za daljše sprehode ob Drtijščici. Pospešeno smo se pripravljali na prihod pomladi, zato smo ustvarjali pomladno dekoracijo, s katero smo okrasili okna, vrata ter avlo pred igralnico.
Na obisk je prišla ga. Nataša, ki nas vsakič razveseli s čudovitimi pravljicami na temo čistih zobkov. Prebrala nam je novo pravljico o konju Miškotu, ki je odšel k zobozdravniku, nato pa nam na svojih plišastih živalih predstavila pravilno umivanje zob.
V tem mesecu smo se seznanili z različnimi prazniki ter običaji: pust, dan žena, dan mučenikov, Gregorjevo, materinski dan. Tako smo likovno ustvarjali: šopek rožic iz odtisov dlani za 8. marec, kravate za naše očke ter rožice za materinski dan.
Praznovali smo 1. pomladni dan in ob tej priliki izvedli pomladne delavnice: ustvarili smo oblačke z mavrico.
V tem mesecu smo se dotaknili tudi eko dejavnosti. Pogovarjali smo se o ravnanju z različnimi odpadki, recikliranju, ločevanju odpadkov. Odpravili smo se na lov za iskanjem ekoloških otokov po Moravčah. Ogledali smo si dve poučni risanki na to temo in na koncu izdelali vsak svojo lutko iz odpadnega materiala: blago, vata, gumbki, volna. Lutke smo tudi poimenovali in z njimi zaigrali pravo lutkovno predstavo.
Mesec seveda ni minil brez integrirane angleščine in Pravljičnega palčka.
Seznanili smo se tudi z novimi deklamacijami Očka pojdiva in Kavica za mamico ter pesmijo Mamica moja (J. Bitenc). Prebirali pa smo otroške pravljice s pomladno tematiko.
Zadnji teden v mesecu smo posvetili prometni varnosti. Na sprehodih smo si ogledali prometne znake, ponovili pravila za varno prečkanje ceste. Spoznali in poimenovali smo prometne znake, jih na plakatu razvrščali glede na obliko. Izdelali smo tudi svoj semafor in se seznanili z deklamacijo Red je vedno pas pripet.

Zapisala: Urša Zajc