01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Poslušanje in ogledovanje pravljic, slikanic je ena izmed vsakodnevnih dejavnostih v naši skupini, zato smo se v začetku meseca februarja z veseljem pridružili tedenskemu projektu Pravljice. Pravljice spodbujajo jezikovne zmožnosti, domišljijo, razvijajo senzorno integracijo, skratka pozitivno vplivajo na osebnostni razvoj. V vrtec smo prinašali svoje najljubše knjige od doma, ki smo jih skupaj prebrali in pogledali v jutranjem krogu. Bili smo veseli, ko smo lahko s knjigo v roki zakorakali v našo igralnico. V drugi polovici meseca februarja pa so bile naše dejavnosti vezane na zimo.
Ob besedi zima zagotovo marsikdo izmed nas pomisli na snežinke in zasnežene bele pokrajine. Želimo si, da bi nas večkrat razveselila s snegom, da bi lahko uživali v zimskih radostih. Še posebej za nas, otroke, je pravo veselje, ko se lahko kepamo in delamo snežaka. Tudi otroci v vrtcu, smo upali, da nas bo v mesecu februarju še kaj razveselil sneg. Narava nam ni uresničila želje, sta jo nam pa uresničili Mojca in Bojana. V igralnici sta nam pričarali zimsko vzdušje in nam pripravili zanimive zimske dejavnosti. Seznanili smo se z nekaterimi značilnostmi zime, prisluhnili pravljici Snežaki v vrtcu, se seznanili z novo pesem Snežak, se igrali matematično igro, pri kateri smo sestavljali dele v celoto, ustvarjali stopljene snežake… Ali veste, kaj nam je bilo pa še posebej všeč? Ko je v naši igralnici ˝zapedel sneg˝ in smo se lahko kepali in naredili snežaka. Pri igri smo neizmerno uživali, zato smo se jo tudi večkrat igrali. Tudi igra z umetnim snegom, je bila za nas nekaj novega in zanimivega. A presenečenj še ni bilo konec. Obiskal nas je snežak Snežko iz zasnežene pokrajine, kjer je mraz in veliko snega. Ob njegovem prihodu smo nekateri od začudenja kar obnemeli. Njegova obiska se nas je večina razveselila, le nekateri so bili sprva malo zadržani. A smo kmalu videli, da je snežak Snežko prijazen snežak. Skupaj smo zapeli in zaplesali, nato pa smo se morali posloviti, saj bi se nam lahko v igralnici stalil. Ta dan je bil za nas nekaj posebnega in upamo, da nas bo še kdaj obiskal, če ne letos pa v prihodnjem letu.
Ob vseh zimskih dejavnostih pa je prišel čas, da zimo preženemo in prikličemo pomlad. Tako smo na pustni torek, prišle v vrtec maškare. Oblečeni v različne živali in klovna smo veselo zaplesali ob zvokih glasbe in uživali v rajanju.
Kako uspešni smo bili pri preganjanju zime, pa bomo videli v prihajajočih dneh.

Napisala: Mojca Vozel