01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V začetku meseca februarja smo z otroki nadaljevali še nekaj dejavnosti na temo pravljice Babica Zima, nadaljevali pa smo s »tednom pravljic«. V tednu pravljic smo z otroki preoblikovali naš knjižni kotiček. Kotiček smo dopolnili s knjigami, ki so jih otroci prinesli v vrtec od doma. V vrtcu je bila vodila knjiga dejavnosti Pika pikapolonica, darilo za mamico. Z otroki smo knjigo večkrat prebrali in se pogovarjali o njeni vsebini. Spoznali smo tudi novo pesem, z naslovom Pikapolonica ter plesali in rajali ob glasbi. Izdelali smo tudi pikapolonice, ki so krasile našo igralnico. Za izdelavo smo potrebovali tudi manjše koščke papirja, ki so jih izrezali otroci. Za nekatere otroke je bilo izrezovanje koščkov in rokovanje s škarjami kar zahtevno, vendar nič zato, naslednjič nam je šlo že bolje od rok.
Ponovno smo obiskali tudi knjižnico, kjer smo knjižničarki Katarini prisluhnili prebiranju pravljice Kdo se je krtku pokakal na glavo. Že iz naslova lahko razberete, da je vsebina pravljice zelo hudomušna in med poslušanjem ni manjkalo smeha in dobre volje.
S knjigami, ki so jih otroci prinesli v vrtec smo preoblikovali knjižni kotiček. Z otroki smo prebirali in si ogledovali knjige, ki so jih otroci prinesli od doma. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri tem.
V zadnjem delu meseca, v času šolskih počitnic, je bilo prisotnih manjše število otrok. Z otroki smo zato v tem tednu bivali v igralnici skupine Sončki, v spodnjem vrtcu. Otroci niso imeli težav pri spremembi okolja. Bili so navdušeni nad veliko igralnico, novimi oz. drugačnimi igračami. Z otroki smo že prepevali pustne pesmi, se pogovarjali o pustu, maškarah in kurentih, ki smo si jih tudi pogledali na video posnetku. Veselo smo se pripravljali na pustni torek. Izdelali smo kurente, ki že krasijo naš hodnik v zgornjem vrtcu in pisane pustne kape. Pustni torek je bil vesel, razigran in norčav. Z otroki smo se odpravili na pustni sprehod po Moravčah. Pustno rajanje smo nadaljevali v igralnici, kjer smo ob zvokih harmonike plesali, rajali in se veseli. Če nam je maškaram uspelo odgnati zimo, bomo pa videli v naslednjih dneh.
Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Ježki z Janjo in Gregorjem
Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj