01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec smo začeli s seznanjanjem z novo zimsko deklamacijo Zima, ki smo jo spoznavali preko slikopisa. V tem mesecu nas je pri dejavnostih vodila ljudska pravljica Babica Zima, za katero smo s strokovnimi delavkami v oddelku naredile lutke in otrokom glasbeno pravljico večkrat odigrale. Tako jim je bila všeč, da so včasih že zjutraj prosili, da jo zaigramo še enkrat. Veliko časa smo posvetili tudi ustvarjanju pripomočkov za igro in novih igrač ter malih instrumentov iz odpadnih materialov. Otroci v naši skupini zelo radi ustvarjajo in med ustvarjanjem velikokrat dobijo nove ideje za izdelavo kakšnega pripomočka, ki ga skupaj naredimo in se z njim tudi veliko igrajo.
Pomemben teden za nas je bil tudi Teden branja: beremo skupaj. Cilj projekta je bil omogočati predbralne izkušnje na različne načine; s pripovedovanjem zgodbe o pesniku, s spoznavanjem drugih pravljic. V omenjenem tednu smo se spomnili našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.
Otrokom smo v tem mesecu predstavile ustvarjanje s hama perlicami in večina otrok je novo dejavnost že preizkusila.
Dnevno smo z otroki veliko časa preživeli zunaj; otroci so z veselje prosto tekali, se igrali gibalne igre na travniku v naravi, med sprehodi že potekajo medsebojni pogovori. Otroke je med igrami, ki jih že poznajo zelo zanimivo opazovati; njihovo odzivanje, ko je kateri izmed njih ujet, odziv tistega, ki lovi ali pa otroka, ki ujetega reši.

Napisala: Ana Gerčar.