01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec februar nas je odpeljal tja, kjer so pravljice doma. Otroke privlačijo knjige in radi prisluhnejo pripovedovanju, zato smo se odločili, da mesec še posebno posvetimo prav njim. Otroci so od doma prinesli knjige – kartonke o živalih, zvočne knjige in knjige na otip najbolj pritegnejo njihovo pozornost. Vsak dan smo se tako v jutranjem krogu z gibalnimi minutkami odpravili na potep iskat novo pravljico.
Osrednja pravljica meseca februarja, ki smo jo spoznali, je ukrajinska ljudska Rokavička. Pravljica govori o dedku, ki je izgubil rokavičko, vanjo pa so se zatekle živali pred hudim vetrom in mrazom. Na izbrano pravljico smo imeli likovno ustvarjalnico. Otroci so izdelali svoje rokavičke, ki so jih pobarvali s tempera barvo, nato pa okrasili s koščki odpadnega blaga.
Tudi nas sta veter in mraz raje zvabila v toplo in prostorno telovadnico, kjer smo se razgibali ob žogah, prostem teku in plazenju po blazinah. Sončni žarki pa so na povabili na potep. Prvič smo se odpravili na sprehod brez vozička, saj tudi naša najmlajša prijatelja že samostojno hodita. Hodimo počasi in previdno, ker se še učimo držati bibo, a rek pravi: »počasi se daleč pride« in to lahko potrdimo. Na sprehodih smo najbolj veseli ko srečamo kakšnega mucka – rade volje mu zapojemo pesmico, naučili pa smo se tudi novo bibarijo, avtorice M. Voglar, Kako biba (v našem primeru muc) pije mleko.
Veliko pa smo tudi plesali in se zabavali ob glasbi, saj smo imeli kar tri rojstnodnevne zabave naših prijateljev.
O, kako nam je luštno bilo, zato se imejte tudi vi lepo.

Prispevek napisala: Tanja Cerar