01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

MESEC JANUAR – ŽIVALI PRI BABICI ZIMI
V mesecu januarju smo pričakovali, da nam bo zima le natrosila nekaj snega. Z otroki smo prepevali pesmi o zimi, plesali ob glasbi, se pogovarjali o letnem času zima, zimskih oblačilih, zimskih dejavnosti … Ker je bilo v tem mesecu veliko otrok odsotnih, smo nekatere dni preživeli skupaj, v družbi z otroki iz skupine Žabice. Spoznali smo novo pesem Snežaček in se preko pesmi naučili, kako izgleda pravi snežak. Snežake smo oblikovali iz plastelina in slanega testa, ki so jih otroci lahko odnesli domov. Vsak izmed otrok je izdelal svojega in vsi so bili nekaj posebnega.
V nadaljevanju meseca so dejavnosti izhajali iz pravljice Živali pri babici Zimi. Z otroki smo pravljico večkrat prebrali in spoznali, katere vse gozdne živali potrebujejo tople kožuhe za zimo. Ogledali smo si različne video posnetke živali in opazovali gibanje, oglašanje, hranjenje … Reševali smo glasbene uganke, ob poslušanju oglašanja živali. Različno instrumentalno glasbo smo povezali z gibalno-plesnim uprizarjanjem živali. Tipali in spoznavali smo različno blago, ki smo ga uporabili za izdelavo živali, ki nastopajo v pravljici. Spoznali smo tudi novo pesem z naslovom Babica Zima (M. Voglar). Čeprav je zima najhladnejši letni čas, nas je kljub temu privabila ven. Na snegu res nismo uživali, vendar smo dopoldneve izkoristili za igro na terasi in sprehode v okolico vrtca. Na sprehodih smo iskali in opazovali stopinje (ker snega ni bilo, smo jih iskali kar v blatu).
V knjižnici smo prisluhnili knjižničarki Katarini, ki nam je prebrala knjigo z naslovom Zimski dremež, ki govori o želvi, ki ni našla primernega prostora za zimski dremež. Izbrali smo si knjige, ki smo si jih izposodili in z njimi obogatili naš knjižni kotiček v vrtcu.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Ježki z Janjo in Gregorjem
Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj