01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Babica Zima,
z belo glavo kima,
kdor obleke nima,
naj pri meni se zglasi,
takoj po meri jo dobi. (Mira Voglar)
In tako so prišli ptički, volk in lisica, zajček, veverica in medved k babici Zimi iskat topel zimski kožuh.

V mesecu januarju smo se srečali s prikupno rusko pravljico Babica Zima, na katero smo navezali različne dejavnosti. Vsak dan smo v jutranjem krogu pravljico prebrali in jo spremljali preko ilustracij. Uprizarjali smo gibanja živali in jih glasovno posnemali. Preko čutnih slik smo tipali različne vrste blaga, ki so ponazarjala kožuh oziroma dlako živali. Veliko pa smo tudi likovno ustvarjali; izdelali smo si zimsko kapo, ptička v ptičji hišici in veliki snežinki. Seznanili smo se s pesmico Babica Zima in prepevali še druge pesmice, ki jih že poznamo.
Tako kot živali smo tudi mi spoznali, da potrebujemo topla oblačila, ko se odpravimo ven. Veliko smo se gibali zunaj in lovili sončne žarke po »srčkovi« poti Vegove ulice. Na poteh smo opazovali okolico, peli pesmice in iskali ptičke na drevesih. Tudi nanje nismo pozabili; iz odpadne embalaže smo izdelali ptičji hišici, ju pobarvali ter postavili na teraso igralnice. V vsako hišico smo dali nekaj sončničnih semen in vsak dan nadobudno opazovali ali bodo ptički prišli; in res so.
Vsak dan se naučimo kaj novega in tudi tokrat smo se. Prijeli smo se za roke in prvič skupaj zarajali in zaplesali v krogu ter zapeli pesmico Ringa raja. Poglejte nas, kako smo že veliki.

Zdaj pa hitimo novim dogodivščinam naproti in vas lepo pozdravljamo, otroci iz skupine »Muce« s Tanjo in Martino.