01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec december je bil poln veselja in čarobnosti.
Že prvi dan smo dobili pismo čarobne vile Aurore. Napisala nam je, da nas bo cel mesec skrivaje opazovala in nam vsak dan na novoletni smrečici pustila sporočila. In res je bilo tako. Vsak dan nas je zjutraj čakalo sporočilo, na katerem so bile včasih napisane dnevne naloge, ki jih moramo opraviti ali različna presenečenja.
Seveda smo mesec december začeli s prazničnim okraševanjem igralnice. Iz odpadnih škatel za čevlje (ki smo jih pobarvali z zeleno barvo) smo sestavili ogromno novoletno jelko in jo okrasili s plastičnimi zamaški. Okna smo okrasili z zimsko dekoracijo, po igralnici pa smo napeljali praznične lučke.
Odpravili smo se v knjižnico Moravče, kjer nam je knjižničarka prebrala pravljico s praznično tematiko.
Obiskal nas je prvi dobri mož Miklavž in nam pustil sladko presenečenje.
Izdelali smo okraske za novoletno smrečico v avli in jo z njimi okrasili. Za okraske smo uporabili plastične zamaške, ki smo jih sestavili in zlepili v obliko snežaka. Dodali smo mu še oči, gumbe in šal.
Okrasili smo lončke za sejanje božičnega žita, ki smo ga posejali 13. 1. in ga do počitnic pridno zalivali. Praznovali smo tudi rojstne dneve ter se učili angleškega jezika. Dodobra smo izkoristili decembrski sneg, s katerim smo se igrali, delali snežake ter se po njem tudi spuščali.
Imeli smo novoletni kino, kjer smo si ogledali praznično risanko Frančkov čarobni božič v zgornjem vrtcu na velikem zaslonu.
Za otroke iz skupine Mravljice smo izdelali snežinke radosti in jih potresli v njihovi garderobi, da so jih poiskali in odnesli domov. Tudi mi smo poiskali snežinke, ki so jih za nas izdelali otroci iz skupine Žogice.
Da pa je tudi zadišalo po prihajajočih praznikih, smo se lotili peke piškotov. Skupaj smo zamesili testo in s prazničnimi modelčki oblikovali piškote. Piškote smo lahko odnesli domov, da so se z njimi posladkali tudi ostali družinski člani.
Zelo pa smo se razveselili prihoda dedka Mraza. Ta nas je letos obiskal kar na igrišču. Pogumno smo pristopili k njemu, mu zapeli pesmi in mu »dali petko«. Dedek Mraz nas je presenetil z darilom in sladkimi bonboni. Za darilo smo dobili nove posodice in tehtnico s sadjem in zelenjavo za igro v kuhinjskem kotičku ter didaktično igro z magneti. Nato nas je obiskala še vzgojiteljica Maja in nam predstavili kamišibaj z naslovom Božične potičke za vse.
Zadnji dan pred počitnicami pa smo se poveselili na novoletnem plesu v telovadnici vrtca. Imeli smo se super!

Zapisala: Urša Zajc