01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V december smo zakorakali z obiskom knjižnice, kjer smo zavzeto poslušali pripovedovanje pravljice knjižničarke – ga. Katarine.
Ustvarjalne dejavnosti so nas kar ponesle v krašenje skupne smreke in skupaj smo se dogovorili, da bodo otroci doma s starši ustvarili skupni okrasek in ga prinesli v vrtec. Z njim smo okrasili smreko v naši igralnici in letos je še posebej lepa.
Zelo radi smo raziskovali tudi našo naravo ob zanimivih pojavih; zmrzali, prvem snegu, zaledenelih lužah. Prav vse smo si pogledali in ob prvem snegu zares uživali v snežnih radostih.
Z otroki smo se veliko pogovarjali o tem, kaj vse lahko naredimo/ustvarimo ali nekomu povemo, da ga razveselimo. Otroci so imeli res veliko iznajdljivih idej; »razveselimo tako, da se s kom igramo, mu posodimo igračo, pobrišemo mizo, ko kaj polije, mu damo bonbone, ga objamemo, skupaj pogledamo pravljico, plešemo, telovadimo, skupaj lahko tudi ustvarjamo in tako nekoga osrečimo«. Vsak otrok je izdelal snežinko veselja; vzgojiteljica Maruša je žrebala skupino Muce, katerim smo snežinke naredili, oblikovali prijazno pismo in jih otrokom te skupine tudi podarili. Sami smo dobili skrivno pismo, ga skupaj prebrali in se odpravili na iskanje skritih snežink. Otroci so jih bili zares veseli. Svojo razigranost smo vsak teden pokazali tudi v telovadnici, kjer smo se najraje igrali gibalne igre. En dan pa je bil za nas prav poseben, telovadnico smo začarali v »ledeno ploskev«, naše copatke v »drsalke« in tako smo se prav vsi preizkusili v drsanju, kar je bilo zares zabavno. Ob pripovedovanju pravljic pa smo prav vsi za ta čas odšli v skrivnostne dogodivščine pravljičnih likov.
Komaj čakamo januarske dogodivščine, zagotovo jih bo veliko.

Zapisala: Ana Gerčar.