01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V našo igralnico je pokukal majhen in nežen mucek – plišasta igračka. Mucek je iskal domek, zato smo ga z veseljem sprejeli medse. Poiskali smo mu ime in tako je Bobi postal del naše skupine. Muc Bobi nas vsako jutro pozdravi in poboža, mi pa mu zapojemo pesmice. Najraje ima pesmici Pleza mucek (N. Maurer, J. Kuhar) in Luža mleka (N. Maurer), seveda pa so mu všeč še druge pesmice, ki jih vsak dan prepevamo: Ringa raja (ljudska), Kuža pazi (J. Bitenc) in Tri žabice (R. Krajnčan).
Oktober smo začeli s tednom otroka. Izdelali smo si ropotuljice, s katerimi spremljamo pesmice, praznovali rojstni dan prijatelja in prvič obiskali vrtčevsko telovadnico, kjer so nam bile zanimive nagajive žoge. Spoznali smo rusko ljudsko pravljico Razbita buča. Najprej smo buče uporabili za igro (jih kotalili, opazovali, primerjali) kasneje pa za ustvarjanje. Buče smo razrezali, opazovali in tipali lepljiva bučna semena. Iz ostankov buč pa smo si izdelali štampiljko za odtiskovanje z barvo. Svetovni dan hrane, 15. oktobra, smo obeležili s pripravo sadnega smoothija.
»Mucki« se imamo v vrtcu lepo. Radi pojemo in se igramo. Veliko časa preživimo na svežem zraku, kjer nas pisano listje in pesmice spremljajo na naših poteh.
Dnevi hitro minevajo,
buče so počasi poslavljajo,
listje tiho pada z dreves,
a nekdo kmalu pride k nam spet.
Skrivnostne pozdrave vam pošiljamo otroci iz skupine »Muce«, s Tanjo in Martino.
Prispevek napisala: Tanja Cerar