01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V novembru nas je s svojo zgodbo obiskala Muca Copatarica. Ogledali smo si predstavo in spoznali, zakaj je Muci tako ime – ker ima veliko dela s copati. Ves čas opazuje, kdo izmed otrok je pospravil svoje copate, še posebej pa je pozorna na tiste otroke, ki svojih copat ne pospravljajo. Tudi mi smo ji pomagali pri šivanju copatk; izdelali smo čisto svoje copatke s tiskanjem z žigi, na koncu pa smo jih z volno še zašili. Muca Copatarica živi v krasni beli hiši z rdečo streho, in prav takšno smo izdelali tudi v naši igralnici. Veliko škatlo smo pobarvali z belo barvo, manjšo pa z rdečo in ju sestavili v hišo. Dodali smo še okna in vrata, pa je bila hiša gotova. Sedaj se zelo radi igramo in skrivamo v njej, ter čakamo, kdaj nas obišče Muca Copatarica.
V tem mesecu smo obeležili tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga v naši skupini spoznavali kar cel teden. No, izbrali smo si le tisti najslajši del zajtrka – med. Ogledali smo si čebelnjak, v katerem živijo čebele in pridelujejo med. Izdelali smo si čisto svoj panj, s katerim smo okrasili igralnico. Naučili smo se tudi pesmico o čebelah in prstno igro »Panj«.
Obiskala nas je medicinska sestra iz zobne ordinacije. S seboj je prinesla lutke in zobne ščetke, ter nam prek pravljice predstavila higieno zob in pravilno ščetkanje. Med drugim smo v začetku meseca praznovali tudi prvi rojstni dan našega prijatelja. Sicer pa smo veliko časa preživeli zunaj in uživali v igri z jesenskim listjem.
Tik pred vrati pa je že vesel prazničen december, ki se ga neizmerno veselimo. Verjamemo, da nam bo prinesel mnogo dobrega, predvsem pa se bomo zabavali in dobro imeli!
Lepo vas pozdravljamo do prihodnjič, Medvedki s Klavdijo in Anjo.
Prispevek zapisala: Klavdija Gorišek