01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V septembru se je na novo oblikovala skupina Račke, zato smo prve dni posvetili različnim dejavnostim, ki so nam pomagale spoznati življenje račk: prisluhnili smo kamišibaju Skuhaj nam pravljico, prebrali pravljico O rački, naredili skupinsko in posamično dekoracijo račke, se naučili pesem Pet majhnih račk… ter jih obiskali pri ribniku na Rudniku.

Ker se je vroče poletje pričelo počasi poslavljati in se nam približuje v pisane jesenske barve odeta in s soncem obsijana jesen, kar smo lahko vsakodnevno opazovali tudi na naših sprehodih, smo skupaj prebrali slikopis Jesensko potovanje, ki nas seznanja s selitvami ptic selivk, ki jih poznamo tudi v naših krajih.

Skupnemu branju sta se pridružili še pravljici Jabolko in Mali ježek, na katere smo navezali tudi naše likovne izdelke v različnih tehnikah in z različnimi materiali, s čimer smo vadili fino motoriko. Prav tako smo spoznali pesmici Jabolko in Ježek teka, teka, ki ju z velikim veseljem prepevamo v jutranjem krogu.

Od poletja smo se poslovili in pričakali prvi jesenski dan s pohodom na Hribce, kjer so nas ob poti pričakali najrazličnejši jesenski plodovi, pa tudi priložnosti za spoznavanje gozda.

Ob deževnem vremenu smo ob poslušanju otroških pesmi izvedli gibalno dejavnost iskanje parov, pri čemer so otroci zelo uživali in jo bomo še večkrat ponovili.

Za dobro počutje in uspešno delo v skupini smo si preko slik ogledali tudi osnovna pravila obnašanja v skupini in se o njih pogovorili. Ponovno so nas obiskale čarobne besede: prosim, hvala in oprosti.

Tudi vrtčevsko igrišče nam nudi mnogo zabavnih športnih dejavnosti, od spuščanja po toboganu, guganja na različnih gugalih, vožnje s poganjavci, hoje po premičnih ovirah in še in še.

Tudi vam želiva prijetno jesen in vas lepo pozdravljava.

Irena in Tina