01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu septembru je v vrtcu ponovno slišati veliko otrok, ki se smejijo, igrajo, veselijo in kdaj tudi jokajo, saj je vendar kdaj le jutranje slovo težko od svojih staršev.
Z otroki iz skupine Ježki se že zelo dobro poznamo, saj smo skupaj odkrivali nova spoznanja že v preteklem vrtčevskem letu.
V prvih dneh bivanja v novi igralnici smo spoznavali in raziskovali novo igralnico in druge prostore ter okolico zgornjega vrtca. Najbolj zanimive so bile za otroke nove oz. drugačne igrače.
V tem mesecu so dejavnosti potekale na simbol naše igralnice – ježke. Vsak izmed otrok je tudi izdelal svojega ježka, ki že krasijo našo igralnico. Z otroki smo spoznali novo deklamacijo z naslovom Jež (J. Bitenc). Prepevali smo pesmi, ki smo jih spoznali že v preteklem vrtčevskem letu in spoznali tudi nekaj novih – Živali jeseni (M. Voglar), Ježek in medved (M. Voglar), Živali jeseni (M. Voglar) in Kostanjček zaspanček (M. Voglar).
Skupaj smo si ogledali in prebrali različne knjige in slikanice na temo jesen. Otroci radi prisluhnejo, zelo pa si knjige ogledujejo in listajo tudi sami.
Praznovali smo tudi več rojstnih dni prijateljev v skupini. Z otroki smo skupaj rajali in plesali. Za slavljence so otroci narisali risbice, jim voščili in se tudi posladkali.
Pridružili smo se tudi praznovanju prihoda jeseni, na prvi jesenski dan. Z otroki smo si ogledali slikanico z naslovom To je jesen. Pogovarjali in spoznali smo, kaj vse nam jesen prinaša, katere plodove lahko naberemo … Odpravili smo tudi do parka, kjer smo nabrali različno listje in manjše vejice, s katerimi smo izdelali jesensko drevo. V naslednjih dneh smo spoznali različne jesenske plodove – žir, želod, kostanj. Otroci so z njim rokovali in se igrali. Najbolj zanimiva je bila za otroke koruza oz. »rohkanje« le te.
Večji del naših dopoldnevov smo preživeli zunaj, na prostem. Igrali smo se na vrtčevskem igrišču, terasi in se odpravili na sprehode, včasih malo krajše, včasih malo daljše. Ponosi smo, da nam je uspelo opraviti tudi prvi pohod, za program Mali sonček. Odpravili smo se ob Drtijščici do Serjuč, Soteske in nazaj proti vrtcu.

Morda ste že opazili, da se nam je v zadnjih dneh meseca pridružila dijakinja Lucija, ki bo z nami preživele še naslednjih nekaj dni in tednov v vrtcu.
Le spremljajte, kaj vse bomo novega odkrili naslednji mesec,
Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Ježki, z Janjo, Gregorjem in Lucijo

Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj