01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Rdeča nit je bila skrb za naše zdravje. Obiskala nas je gospa Nataša iz zobne preventive Domžale in nas skozi igro in pravljico učila pravilnega umivanja zob. Otroci so si s pomočjo Nataše tudi sami umili zobe. V knjižnici smo si izposodili knjige in slikanice na temo skrb za naše telo. Vsako jutro smo si jih skupaj ogledali in se o zdravju tudi pogovarjali.
Veliko časa smo preživeli na prostem, s sprehodom in tekom, ter tako krepili naše zdravje. Seveda pa tudi z zdravo prehrano in veliko »objemčki«. Zelo pomembno je tudi psihično zdravje nas vseh.
V telovadnici, smo skupaj s skupino Sončki postavili poligon in urili naše spretnosti, kadar je bilo zunaj zelo deževno vreme.
Spretnosti naših prstov smo vadili s striženjem, gnetenjem in sestavljanjem sestavljank. Pri vsem tem, pa nismo pozabili na glasbo. Vsako jutro smo se združevali s skupinama Gumbki in Medvedki, ter ob dobri glasbi zaplesali in zapeli v avli vrtca.
Naša igralnica je s pomočjo otrok zažarela v zimski idili, prihaja tisti čaroben mesec, v katerem se za trenutek ustavimo in občudujemo vse, kar smo dobrega storili v tem letu.
Mesec november smo zaključili s skupnim druženjem na Bazarju, kjer se ni manjkalo čudovitih izdelkov, pohval in prijetnega klepeta s starši, otroci in zaposlenimi.

Prispevek napisala: Nina Puc